Local

Pensionarii s-au intilnit cu politistii de proximitate

Mihai Boicu
29 nov 2006 753 vizualizări
Reprezentantii pensionarilor din Vrancea s-au intilnit ieri la Prefectura Vrancea cu conducerea Politiei de Proximitate, pentru a vorbi despre amenintarile la adresa persoanelor de virsta a treia.

Seful Politiei de Proximitate, comisarul Tudorel Popescu, a spus ca politistii au identificat 1500 de batrini care stau singuri, 200 care au nevoie de ingrijire la domiciliu si 30 de batrini care locuiesc pe strazi. "Cei mai buni colaboratori ai politistilor de proximitate au fost virstnicii", a recunoscut agentul sef Remus Bosnea. In prezent, sint 10 politisti de proximitate in Focsani, doi in Adjud si cite unul in Panciu, Odobesti si Marasesti, numar considerat insuficient atit de catre seful Politiei de Proximitate, dar si de catre batrini. "Acest numar nu a fost stabilit de noi, ci de partenerii nostri elvetieni si speram ca de anul viitor sa se suplimenteze numarul de posturi", a declarat comandantul Politiei de Proximitate. Acesta le-a recomandat sa batrinilor sa tina legatura cu politistul de proximitate responsabil cu zona lor. Seful Asociatiei Pensionarilor din judet, Vasile Vilcu, a atras atentia ca sint probleme in zona rurala, deoarece satele sint dispersate si nu sint politisti de proximitate. Comisarul Tudorel Popescu a spus ca dupa 1 ianuarie 2007 spera ca Politia de Proximitate sa se extinda si in mediul rural. Virstnicii s-au mai plins de problema cartilor de imobil, insa politistii au raspuns ca acestea nu mai intra in atributiilor lor. O alta problema ridica este cea a perso anelor straine care intra in blocurile care nu sint dotate cu interfon. Politistii au spus ca desi aceste persoane sint identificate, nu au cum sa le retina.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.