Local

Focsaniul are 277 de strazi

Ziarul de Vrancea
16 oct 2006 1048 vizualizări
Marea asfaltare a inceput cu strada Tabacari. Primaria are de reparat peste 100 de mii de km de drum

Consilierii locali focsaneni au votat in sedinta extraordinara de vineri indicatorii tehnico-economici pentru strazile care vor beneficia de lucrari de reabilitare in cadrul mega-proiectului de 50 milioane de lei noi, "Marea asfaltare focsaneana". Conform statisticilor celor de la Primarie, in municipiu figureaza 277 de strazi cu o lungime totala de peste 116 mii de km. Caile de rulare insumeaza o suprafata de 926.713 mp, cifra fiind data de totalul magistralelor, strazilor de legatura, colectoare sau a celor de acces local. "Prin programul de reparatii si intretinere strazi s-a urmarit refacerea carosabilului pe principalele artere, precum si pe unele strazi colectoare ale municipiului, prin frezare si asternere asfalt sau prin plombari asfaltice, cu decapari manuale, cit si intretinerea la parametri optimi a celor cu reciclare in situ si tratament bituminos. Pentru unele strazi au fost elaborate proiecte tehnice incepind din anul 1997 si pina in 2004, care nu au fostpuse in aplicare decit partial din lipsa de fonduri", se arata in raportul proiectului de hotarire. Dat fiind ca expertizele si proiectele tehnice elaborate pentru o serie de strazi au cam expirat, se impune actualizarea solutiei initiale. Iar acest lucru presupune "refacerea carosabilului in intregime cu aplicarea de imbracaminte asfaltica, amenajarea unor guri de scurgere, ridicarea la cota a tuturor capacelor caminelor, gurilor de scurgere, de aerisire la gaze, incadrarea trotuarelor cu borduri mari si mici si refacerea pe sistem de pavele din beton presat, asezate pe un strat drenant, pe toata suprafata", conform raportului studiat de consilierii locali. Reabilitarea strazilor din Focsani se va realiza pe zone, astfel ca, spre exemplu, in Bahne se vor asfalta 36.571 mp, in Obor 19.853 mp, in Tabacari 39.625 mp sau in Tineretului 3.000 mp. In total vor fi reparati 37.714 metri liniari de strazi si racorduri, 274.286 metri patrati de strazi si alti 126.561 metri patrati de trotuare. Lucrarea are o valoare totala de 50.482 mii RON, adica peste 500 de miliarde de lei vechi. Municipalitatea a hotarit sa acorde citorva strazi prioritate la reabilitare, tinind cont de faptul ca sint intr-o stare deplorabila, dar si foarte circulate. Pe lista de prioritati se afla strazile Ana Ipatescu, Mihai Eminescu si Predeal. "In urma analizarii starii tehnice a carosabilului pe principalele artere precum si pe unele strazi colectoare ale municipiului s-a stabilit ca prioritate investitionala refacerea infrastructurii acestora, pentru a asigura conditii normale de trafic", se arata in raportul privind proiectul "Refacerii infrastructurii unor strazi din municipiulFocsani".


A inceput "marea asfaltare"


Utilajele Vega \'93 Galati au lucrat in acest week-end pe strada Tabacari ca pe vremea comunismului, inclusiv simbata noaptea. Daca la inceputul saptaminii firma de constructii a reusit ridicarea capacelor de gaze si canalizare la cota, in week-end s-a trecut efectiv la "marea asfaltare" a primei strazi din oras. Muncitorii au reusit ca in doar doua zile sa termine de asfaltat, de la un capat intr-altul, strada Tabacari, prima din pachetul de strazi din zona Garii scos la licitatie de Primaria Focsani. Timp de doua zile, stada

a fost blocata la toate intrarile, iar angajatii de la Politia Comunitara au avut grija ca nici un autovehicul sa nu circule pe acolo. Primul pachet de strazi programat pentru asfaltare a fost cistigat de cei de la Vega\'93 Galati, prin procedura de cerere de oferta propusa de municipalitate. Valoarea investitiei la cele 18 strazi care compun zona Tabacari este de 11.160 de mii RON.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.