Local

Magistratii europeni au vizitat Tribunalul Vrancea

Cristi Irimia
4 oct 2006 788 vizualizări
Reprezentantii MEDEL s-au aratat surprinsi de faptul ca la procesele de la Focsani asista foarte multe persoane

Magistrati Europeni pentru Democratie si Libertate (MEDEL), una din cele mai importante asociatii ale magistratilor din Europa, infiintata in 1985, si-au programat ieri o vizita la Tribunalul Vrancea. Astfel, presedintele MEDEL, spaniolul Miguel Carmona Ruano, alaturi de francezul Eric Alt, germanul Christian Lange si italianul Vito Monetti, au inspectat cladirea instantei, au asistat la procese, dupa care au sustinut o conferinta de presa si au discutat cu judecatorii vrinceni. Presedintele MEDEL, Miguel Carmona, a precizat ca a sosit la Focsani la invitatia sefului tribunalului, judecatorul Adrian Toni Neacsu, care a tinut sa organizeze o intilnire intre magistrati si conducerea asociatiei care reprezinta zece sindicate din sase state europene. Carmona a pus accent pe faptul ca in instante trebuie sa se aplice acele reguli de organizare stabilite la nivelul Uniunii Europene in ceea ce priveste pozitionarea partilor in salile de judecata. Astfel, trebuie sa se aplice cit mai repede regula ca procurorii si avocatii sa se afle la acelasi nivel in sala, incit justitiabilii sa constientizeze ca intre partile enuntate mai sus exista egalitate in fata judecatorilor. Reprezentantii MEDEL au spus ca au aflat din mass-media despre problemele justitiei din Romania, insa nu sint in masura sa ofere un punct de vedere referitor la veridicitatea celor vehiculate in ultimii ani, cu referire la presiunile asupra magistratilor si la implicarea politicului in actul de justitie. Totodata, magistratii europeni insotiti la Focsani si de catre Victoria Stoiciu, de la Fundatia Friedrich Ebert Stiftung, au precizat ca au fost surprinsi de faptul ca la procesele din Romania asista multa lume in salile de judecata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.