Local

Terenurile scolilor, revendicate in instanta

Camelia Stănilă
28 sep 2006 781 vizualizări
Colegiul Unirea, Grupul Scolar Agricol Focsani si Scoala Lacu lui Baban - Gura Calitei se chinuie de ani buni sa-si pastreze terenurile

Terenurile a trei unitati de invatamint din judet au fost revendicate in instanta, iar situatia juridica a acestora nu a fost clarificata nici pina la aceasta data. Inspectoratul Scolar Judetean se chinuie de ani buni sa rezolve problema, insa s-a tot incurcat in apeluri peste apeluri, avind in vedere ca presupusii proprietari nu au renuntat la solicitare, desi in unele cazuri a fost declarata neintemeiata. Astfel, ISJ se chinuie sa pastreze terenul de sport al Colegiului National Unirea, livada Grupului Agricol Focsani si terenul Scolii Lacu lui Baban din comuna Gura Calitei. Chiar astazi, juristul ISJ va fi prezent la Curtea de Apel Galati unde se judeca apelul facut de Florica si Nistor Manole, in cazul revendicarii terenului de 690 de metri patrati de la CNU. Procesul este unul mai vechi, Tribunalul Vrancea respingind in 2003 actiunea reclamantilor ca fiind neintemeiata. Aceeasi solutie a fost data si de Curtea de Apel Galati, insa aceasta a fost atacata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta suprema luind decizia de a admite recursul. O situatie mult mai complicata si care treneaza de foarte mult timp exista in cazul livezii detinute la Petresti de Grupul Scolar Agricol Focsani. De mentionat ca liceul focsanean are titlu de proprietate pe teren, eliberat de Comisia Judeteana de aplicare a Legii nr. 18/1991. Dintr-o eroare, insa, terenul in suprafata de 12,04 ha a fost scos la licitatie de Agentia Domeniilor Statului, cistigat si apoi revindut. Actiunea este pe rol la Tribunalul Vrancea si are ca termen data de 5 octombrie. Tot in octombrie, la Judecatoria Focsani, este termen in dosarul in care este revendicat terenul de 1,5 ha care a apartinut Scolii Lacu lui Baban. In acest caz, ISJ se judeca cu Dumitru Tilvar din Gura Calitei, care detine terenul din anul 1990. Complicatia apare insa din faptul ca atit piritul cit si Inspectoratul Scolar au titlu de proprietate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.