Local

Din 15 septembrie, filme despre drogati in scoli

Iulia Crețu
14 sep 2006 832 vizualizări
Biblioteca, Politia si Centrul Antidrog deruleaza o campanie comuna de prevenire a tilhariilor si a consumului de droguri

In cadrul Saptaminii Prevenirii Criminalitatii, 11-17 septembrie, ieri s-a celebrat "Ziua Antidrog". Cu aceasta ocazie, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Vrancea a desfasurat o sesiune de informare la Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu", in Piata Unirii si la Cinema "Balada". Aici, s-au distribuit pliante si s-au purtat si discutii cu cei interesati. Cadrele didactice s-au oprit la info-chioscul din centrul orasului si au insistat ca politistii sa vina sa discute cu elevii. Focsanenii au avut ocazia sa afle mai multe despre efectele nocive ale stupefiantelor, dar si cum sa se fereasca de tilharii, accidente si cum sa trateze violenta domestica. "La Biblioteca am adus pliante cu informatii privind prevenirea violentei in scoli, furtul din magazine si din masini. Tinerii se arata interesati, mai ales ca noi nu sintem la prima colaborare cu biblioteca. Vom participa si la deschiderea anului scolar, unde in special ofiterii de la Prevenire vor distribui pliante si caiete pentru copiii din clasa I. Apoi, frecvent vom merge in scoli si vom vorbi cu elevii", ne-a declarat Monica Manolache, inspector principal la Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IJP Vrancea. Tot ieri, la Biblioteca s-a postat mesajul "Zilei Antidrog", transmis cititorilor printr-o expozitie de desene realizate de copii. De la inceputul anului scolar, specialistii de la Centrul Antidrog vor merge prin scoli si vor prezenta tinerilor filme cu marturii socante ale fostilor drogati pentru a-i determina sa ocoleasca tentatia stupefiantelor. "Pe 15 septembrie, Centrul va incepe campania «Am dreptul sa fiu informat», care va dura o luna. Vom merge prin scoli si vom prezenta materiale filmate cu fosti consumatori de droguri" , ne-a declarat Doru Ionut Pocovnicu, coordonatorul Centrului Antidrog. Saptamina Prevenirii va continua cu actiuni de informare la chioscul din Piata Unirii. Azi vine rindul politistilor de la Circulatie, urmati miine de reprezentanti de la Prevenirea tilhariilor, iar simbata de Prevenirea furturilor. Duminica discutiile vor viza violenta domestica, politistii colaborind in actiunea lor si cu preotii de la bisericile focsanene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.