Local

Intepat de o albina la volan

Gabriel Sava
30 aug 2006 874 vizualizări
Inainte sa intre in stare de soc, omul a apucat sa cheme Ambulanta

Un barbat de 39 de ani din comuna Timboiesti a fost transportat ieri, la orele prinzului, de un echipaj al Ambulantei la Spitalul Judetean de Urgenta Focsani dupa ce a fost intepat de o albina in timp ce sofa. Georgel Gilca se afla la volan, pe drumul E85, intre localitea Bizighesti si punctul rutier Tisita cind a fost intepat de o albina in spate. Omul a avut prezenta de spirit, a tras pe dreapta si a anuntat imediat Ambulanta. "Pacientul a suferit un soc anafilactic in urma unei intepaturi de albina. Este bine ca a anuntat la timp ambulanta deoarece socul anafilactic are o evolutie rapida care poate conduce la deces", a precizat medicul Danut Ceamburu, cel care a mers la interventie. Medicii de urgenta sustin ca in ultima perioada, numarul persoanelor intepate de insecte, in cele mai multe cazuri albine sau viespi, a crescut ingrijorator. Medicul Mircea Stoenoiu a declarat ca nu atit numarul cazurilor este ingrijorator cit virulenta veninului. "Am avut recent un pacient caruia a trebuit sa ii administram doza dubla de hemisuccinat si abia a cedat, in comparatie cu anii trecuti, cind nu se intimpla asa ceva", a declarat medicul Mircea Stoenoiu. Personalul medical de la Ambulanta a recomandat, in special persoanelor care se stiu alergice, "sa aiba la indemina un medicament din gama antihistaminicelor pe care sa-l ia in cazul in care sint intepati de insecte". "Foarte important este ca apartinatorii sau chiar persoana in cauza sa anunte imediat Ambulanta si sa precizeze clar ca a fost vorba de o intepatura de insecta. Primele simptome care apar in cazul socului anafilactic sint inrosirea tegumentului cu senzatii de mincarime si dificultate in respiratie", a precizat dr. Danut Ceamburu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.