Local

Candidat exclus de la concursul pentru pompieri

Dan Chiriac
22 aug 2006 1129 vizualizări
Barbatul a prezentat pasaportul in locul buletinului de identitate

Unul dintre cei 472 de candidati care au participat ieri dimineata la concursul pentru ocuparea posturilor vacante de subofiteri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea a fost exclus din examen. Acesta nu a indeplinit una dintre cerintele obligatorii. "Cerintele noastre au fost ca cei care participa la examen sa prezinte buletinul sau cartea de identitate si sa nu aiba asupra lor telefoanele mobile. Respectivul candidat s-a prezentat cu pasaportul, astfel incit nu am putut sa-l primim in concurs", ne- a spus lt. col. Jenica Lazar, purtatorul de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Concurenta a fost foarte mare pentru ele 208 posturi de subofiteri scoase la concurs. Astfel, pe cele 123 de posturi de servant au concurat 255 de candidati, iar pentru conducatori de autospeciale au fost 145 de candidati pe cele 79 de posturi. Candidatii de la aceste specialitati au fost eaaminati in prezenta unei comisii conduse de inspectorul sef Ion Dima si din care au facut parte coloneii Janica Bordeanu si Paul Rotaru, adjunctii ISU Vrancea, si mr. Flavius Chiscop, seful Detasamentului de Pompieri Focsani. La specialitatea resurse umane au participat 57 de persoane pe cele trei locuri disponibile, la logisitca trei persoane pe doua locuri iar la transmisii - comunicatii 12 persoane pe un singur loc. Cea de-a doua comisie de examinare a fost condusa de col. Aurel Nanu si din aceasta au facut parte lt. col. Jenica Lazar, lt. col. Dan Antonache si mr. Viorel Bala, seful Sectiei de Pompieri Adjud. Examenul de ieri a avut loc la Grupul Scolar de Industrie Usoara. "Nu au fost semnalate cauze de frauda sau incercari de copiere. Totul a decurs normal", a precizat lt. col Jenica Lazar. Tinind cont de numarul mare de candidati care au luat parte la examen, comisia de corectare a lucrarilor estimeaza ca va putea da publicitatii rezultatele concursului cel mai probabil miercuri, 23 august.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.