Local

Stincile care blocau tunelul de la Lepsa, aruncate in aer

Dan Chiriac
17 aug 2006 2357 vizualizări
Stincile de pe marginea drumului national 2 D, Focsani - Tg. Secuiesc, care blocau un sens de mers in apropierea tunelul de la Lepsa, au fost aruncate in aer in cursul zilei de ieri.

Inca de la primele ore ale diminetii, pirotehnistii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea s-au deplasat la fata locului si au inceput pregatirile pentru ca misiunea sa se desfasoare in cele

mai bune conditii. Dupa ce bucatile de stinci au fost gaurite si in interior a fost introdus trotil, prima explozie era gata sa se produca. Metoda folosita a fost cea electrica, prin declansare de la distanta.

Prima explozie a avut loc la orele 13.00, nu inainte ca intreaga zona sa fie evacuata, iar circulatia sa fie oprita. "Pe 10 august pe DN 2 D s-au dislocat, in urma ploilor cazute, 500 de tone de stinca, care au ajuns pe soseaua nationala. Pentru eliberarea drumului au fost efectuate doua explozii controlate, la care s-au folosit 25 de kilograme de trotil si respectiv 10 kilograme. Metoda folosita a fost cea a detonatorului electric", spune mr. Janica Lazar, purtatorul de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea. Foc!, a fost comanda data de colonelul Jenica Bordeanu, prim- adjunctul ISU Vrancea, iar sute de bucati de stinca s-au imprastiat pe zeci de metri patrati. Persoanele aflate in zona au fost anuntate in prealabil, pentru a nu se speria, iar traficul a fost oprit mai bine de o ora. Utilajele de la Sectia de Drumuri Nationale au strins bolovani de pe sosea si i-au indepartat. Stincile de pe marginea drumului national 2 D blocau traficul pe un sens de mers. Seful Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Tulnici a vazut cu ochii sai caderea stincilor si spune ca de fapt cauza prabusirii este

alta. "Veneam de la Lepsa si in fata mea mai erau doua masini. In acel moment au trecut doua avioane care zburau la mica altitudine, iar din aceasta cauza stincile au cazut. Mi-a fost frica, dar pericolul mai mare a fost pentru celalalte masini din fata mea, pentru ca pietrele au cazut la doar citiva metri in fata masinilor", ne-a spus Vasilica Tudorache. Actiunea de ieri a fost supravegheata de seful ISU Vrancea, colonelul Ion Dima si de Cornel Stoian, directorul Sectiei de Drumuri Nationale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.