Local

Fetita a fost abandonata in drum spre autogara

Gabriel Sava
16 aug 2006 890 vizualizări
Mama bebelusului abandonat a fost gasita

Mama fetitei de doar citeva zile abandonata in fata unui apartament de pe strada Plevnei din Focsani a fost descoperita de politisti. Asa cum se asteptau si cadrele medicale de la sectia de Neonatologie, micuta apartine unei femei din comuna Tataranu, A.P. Ilie, de 24 de ani. Fetita a fost descoperita de Toader Enache, pe un pres din fata usii vecine, dupa ce aceasta a inceput sa plinga. Copilasul a fost preluat imediat de Ambulanta si internat la sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf.

Pantelimon". In cursul zilei de ieri, lucratorii de politie si angajatii Serviciului de Interventie in Regim de Urgenta (SIRU) din cadrul DGASPC Vrancea au intocmit procesul verbal in care s-a consemnat abandonul fetitei, urmind ca azi, aceasta sa fie declarata pentru a i se putea elibera certificatul de nastere. "S-a luat legatura cu mama pentru ca fetita sa fie declarata si sa vedem daca exista posibilitatea integrarii in familia extinsa. Vom face consilierea ei in perioada urmatoare. Se pare ca acum are un concubin care are deja doi copii si i-a fost frica de reactia acestuia", a declarat unul dintre angajatii SIRU care a participat la ancheta. Politistii au confirmat faptul ca mama are in prezent un

concubin, altul decit tatal fetitei, motiv pentru care femeia a preferat sa abandoneze copilul decit sa-l duca acasa. De retinut este ca mama si-a lasat copilul la usa respectivului apartament in drum spre Autogara, de unde a luat autobuzul spre casa. In cazul in care DGASPC nu va putea face integrarea micutei in familia naturala sau cea largita, aceasta va fi data in plasament la un asistent maternal profesionist dupa care va putea fi adoptata. Pina la perfectarea actelor, fetita va mai ramine in spital.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.