Local

Artileria antiaeriana isi serbeaza ziua

Dan Chiriac
15 aug 2006 2097 vizualizări
Astazi, de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, armata romana sarbatoreste Ziua artileriei antiaeriene.

Certificatul de nastere al artileriei antiaeriene este reprezentat de ordinul de mobilizare din

15 august 1916, data la care pentru Romania a inceput razboiul pentru reintregirea neamului, ordin care prevedea infiintarea Serviciului de Aparare contra Aeronavelor. Batalionul 288 Artilerie Antiaeriana din cadrul Brigazii 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" Focsani a luat fiinta la data de 1 martie 1995, iar la jumatatea anului 2001 a trecut la o noua organizare. Batalionul focsanean a participat la numeroase aplicatii tactice cu si fara trageri de lupta in poligoanele Capu Midia, Cincu si Malina, unde au obtinut rezultate bune. Militarii din cadrul batalionului au participat si la misiuni de mentinere a pacii in cadrul detasamentelor multinationale in Afganistan sau Irak, dar si la misiuni umanitare in situatii de calamitati naturale. "Dupa ce anul trecut am sarbatorit cu acest prilej si zece ani de la infiintarea unitatii, evenimentul de anul acesta ne gaseste cu toate eforturile concentrate pe linia operationalizarii batalionului ca forta destinata NATO, proces ce se va incheia la sfirsitul anului 2007", a precizat lt.col. Stanel Ciorasteanu, comandantul Batalionului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.