Local

Elev din Focsani, ranit intr-un atentat in Turcia

Silvia Vrînceanu Nichita
14 aug 2006 1262 vizualizări
Ciprian Vladut Chivoiu este elev la Grupul Scolar de Industrie Usoara Focsani, si se afla la munca in Turcia, pe perioada vacantei. Tinarul s-a aflat destul de aproape de locul in care a explodat o bomba si a fost ranit la umar

Ciprian Vladut Chivoiu, un tinar de 19 ani din Focsani, a fost ranit intr-un atentat cu bomba, care a avut loc simbata seara in cartierul Kumkapi, situat in centrul istoric al orasului Istanbul. Potrivit presei locale, incidentul s-a petrecut la ora locala 23.30, in fata unui internet caffe, si s-a soldat cu cinci raniti, dintre care unul foarte grav.

Tinarul focsanean, elev in clasa a XII-a la Grupul Scolar de Industrie Usoara, a scapat doar cu o rana la umar si cu o sperietura puternica in urma exploziei. "Eram in trecere prin fata unui internet cafe si, dupa ce m-am departat circa 25 de metri, a avut loc explozia. A fost foarte puternica. Din cite am inteles, a fost o reglare de conturi dintre mafia locala si patronul localului, dar nu e nimic sigur. Au fost cinci raniti, dintre care unul a suferit arsuri foarte grave la picioare. Am fost si eu ranit la umarul drept, din cauza cioburilor si am suferit o mica taietura", ne-a spus Ciprian Vladut Chivoiu, care a facut si citeva fotografii la fata locului cu telefonul mobil. Tinarul ne-a spus ca nu vrea ca cineva din Focsani sa fie ingrijorat pentru el, intrucit este bine. Ciprian ne-a dezvaluit ca ar fi vrut sa intre in acel internet caffe pentru a suna in Romania, insa s-a razgindit in ultimul moment, spre norocul sau. Politia locala a stabilit ca tipul de bomba care a explodat in fata localului este folosit in special de gruparea terorista PKK.


Munceste in vacanta


Ciprian Chivoiu se afla in Turcia la munca, impreuna cu mama sa, care este pensionara. Tinarul lucreaza la un restaurant din Istanbul, unde livreaza comenzi la domiciliu, munca pentru care primeste 100 de dolari pe saptamina. Tinarul spune ca are nevoie de bani pentru scoala si ca a decis sa munceasca pe perioada vacantei. Ciprian spune ca a ajuns in Turcia si datorita faptului ca mama sa a fost casatorita cu un cetatean turc, care a murit intre timp. Ciprian spune ca se teme de noi atentate, dat fiind ca situatia din Turcia a devenit mai dificila dupa declansarea razboiului dintre Israel si Liban, insa cu toate acestea va veni acasa in septembrie, cind incepe scoala. "Simbata seara, la Istanbul a mai avut loc un atentat, cu o masina capcana, dar a fost mai departe de noi. Sincer, imi este frica de atentate, pentru ca nu vreau sa mor tinar", ne-a transmis din Turcia tinarul Ciprian Chivoiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.