Local

Disponibilizarile incheiate la Directia Silvica

Gabriel Sava
10 aug 2006 806 vizualizări
Silvicultorii vrinceni care au figurat pe lista personalului disponibilizat din cadrul Directiei Silvice Focsani si-au luat deja adio de la colegii lor la inceputul acestei saptamini.

"Etapa de disponibilizare s-a incheiat pe data de 7 august, cind s-au semnat actele de predare- primire intre cei care au plecat si cei ramasi. Sint 108 silvicultori care au plecat din cadrul institutiei", a declarat inginerul Ion Ionita, purtatorul de cuvint al institutiei. Numarul initial estimat pentru trecerea in somaj a fost de 187 de silvicultori, insa acesta a fost calculat in cazul in care s-ar fi retrocedat toate suprafetele private detinute de Directia Silvica Focsani. Conform celor declarate de Marian Stoicescu, liderul sindicatului Consilva, cei ramasi pe drumuri vor primi masurile compensatorii prevazute in Legea Protectiei Sociale, respectiv doua salarii medii si, lunar, pentru o perioada intre 12 si 24 de luni, plati compensatorii in functie de vechime si de salariul respectivului in momentul disponibilizarii. Cei care vor fi disponibilizati ca urmare a reorganizarii Regiei, vor primi platile compensatorii prevazute prin contractul colectiv de munca, respectiv de la doua pina la cinci salarii echivalente salariului la data disponibilizarii. Conform datelor oferite de Directia Silvica, la Ocolul Silvic Adjud au fost disponibilizati opt padurari, la Dumitresti sapte padurari, la Focsani 11, la Gugesti opt, la O.S. Putna, format prin unirea O.S. Lepsa si Vidra, sapte padurari, la Nereju doi, la Panciu patru si la Soveja patru padurari. Alte categorii disponibilizate au fost reprezentate de secretar-telefonisti, tehnicieni, muncitori si casieri. De remarcat ca in aceasta perioada fiecare silvicultor a incercat sa intervina pe la diversi sefi din sistem pentru a- si salva serviciul, asa ca alegerile finale au fost destul de dificil de facut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.