Local

Doi sirieni urmariti general depistati in Vrancea

Dan Chiriac
28 iul 2006 1257 vizualizări
Acestia lucrau la o fabrica de prelucrare a lemnului din Tifesti, patronata de cetateni arabi u unul dintre ei a fentat politia patru ani, dupa ce a traversat inot Prutul ca sa intre in tara u al doilea si- a pierdut in urma cu doua luni viza de sedere in urma divortului de o romanca u cei doi au fost expulzati in Siria

Doi sirieni au fost prinsi stind ilegal in comuna Tifesti si urmeaza a fi extradati in tara lor de origine. Ca urmare a disparitiei ommului de afaceri Omar Hayssam, lucratorii de la Autoritatea pentru Straini - Biroul pentru Straini Vrancea, in colaborare cu politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie au desfasurat o actiune verificare a cetatenilor de origine araba. Dupa cum se stie, in Vrancea sint multe firme patronate si cu angajati arabi. Ieri, politistii au descins la o fabrica de prelucrare a lemnului din comuna Tifesti, unde au fost gasiti doi cetateni sirieni care erau dati in urmarire generala de politisti. Fabrica este patronata de cetateni arabi, iar cei doi lucrau ca angajati de mai mult timp. Potrivit Autoritatii pentru Straini- Biroul pentru Straini Vrancea, Youssef C., 45 ani, a intrat fraudulos in tara in anul 2002. "Cetateanul sirian a intrat in Romania trecind inot riul Prut si il cautam de ceva timp", a spus subcomisarul Dumitru Amititeloaie, seful Autoritatii pentru Straini- Biroul pentru Straini Vrancea. Ramine de vazut modul in care a reusit sirianul sa se ascunda de politisti timp de patru ani. Nizar Mohamed C., 68 ani, statea ilegal in Romania din data de 25 mai 2006. "Acesta a primit viza de sedere in tara in urma casatoriei si a pierdut-o odata cu divortul de sotia romanca", a precizat Dumitru Amititeloaie. Cei doi sirieni locuiau in incinta fabricii unde lucrau. Acestia au fost condusi la Centrul de Cazare al Strainilor luati in custodie publica din cadrul Aeroportului Otopeni, de unde urmeaza a fi trimisi in tara de origine, Siria. Autoritatile au decis ca Youssef C. sa aiba interdictie de a intra in Romania pe o perioada de 10 ani, iar Nizar Mohamed C. pentru un an.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.