Local

Locuintele vor fi asigurate pina la 20.000 de euro

Mihai Boicu
25 iul 2006 741 vizualizări
Asigurarea locuintelor impotriva dezastrelor naturale ar putea deveni obligatorie pina la sfirsitul lunii august, data pina la care Guvernul si-a propus sa emita o ordonanta in acest sens.

Potrivit proiectului de ordonanta, cladirile vor fi impartite in doua categorii. Cladirile de tip A sint cele cu cadre de beton armat, cu pereti exteriori din caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic au chimic. In categoria cladirilor de tip B vor intra cele cu pereti exteriori din lemn, piatra naturala sau din oricare alte materiale nesupuse tratamentului termic sau chimic. Valoarea maxima a asigurarii pentru cele doua categorii de locuinte va fi de 20.000 de euro, cu o prima de asigurare de 20 de euro, respectiv 10.000 de euro, cu o prima de 10 euro. Proiectul de ordonanta mai prevede ca pentru cladirile cu cel putin patru apartamente, spatiile si utilitatile fiind in proprietate comuna, se poate emite o polita comuna, in beneficiul asociatiei de proprietari. Daca gradul de cuprindere in asigurarea obligatorie este mai mare de 80 la suta, din totalul sumelor asigurate se vor putea repara, prin intermediul unei cote parte, prejudiciile inregistrate la spatiile si utilitatile comune. Nu pot fi asigurate anexele, dependintele care nu alcatuiesc un corp comun cu locuinta, precum si bunurile din interiorul locuintei. Asiguratorii care refuza sa incheie polite de asigurare vor fi amendati cu sume intre 500 si 1000 RON, in timp ce amenda pentru persoanele fizice si juridice se sanctioneaza cu

amenda de la 100 RON la 500 RON. De la aceste prevederi sint exceptati cei care au incheiat deja polite de asigurare impotriva dezastrelor. De asemenea, ordonanta prevede constituirea unei Companii de Reasigurare impotriva dezastrelor care ar urma sa gestioneze asigurarile instituite in acest fond.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.