Local

Politia urmareste modul in care au fost impartite padurile

Dan Chiriac
20 iul 2006 837 vizualizări
Primarul comunei Mera, Gheorghe Sararu, impreuna cu mai multi functionari din primarie sint cercetati penal de catre politisti pentru modul cum au fost puse in posesie mai multe persoane din comuna si nu numai.

In localitate exista zeci de persoane banuite ca au luat pe nedrept terenuri forestiere de mare valoare economica, pe care acum le exploateza pentru sume de ordinul sutelor de mii de dolari. "La ora actuala, sint inregistrate 47 de dosare in care s-a decis inceperea urmaririi penale, sub supravegherea procurorului desemnat, impotriva primarului, a secretarului si a mai multor functionari din primarie", a precizat comisarul sef Viorel Serbanoiu intr-o conferinta de presa. Acesta negat si faptul ca dosarul impotriva primarului ar fi fost facut pe criterii politice, asa cum s-a insinuat. "Va dati seama ca e greu sa faci 47 de dosare politice. Au fost speculatii pe aceasta tema, dar pot sa va spun ca nu e nimic adevarat, mai ales ca cercetarile se desfasoara sub atentia procurorului", a mentionat comisarul sef Viorel Serbanoiu. Acesta a spus ca a devenit o adevarata moda ca cei cercetati de politie pentru comiterea unor infractiuni sa se dea victime politice. In acest context, seful politiei vrincene a spus ca cercetarile efectuate de politistii vrinceni la Mera au intrat in atent a Ministerului Administratiei si Internelor, in urma sesizarilor din presa, dar a precizat ca pina acum nu s-au gasit nereguli in ceea ce priveste cercetarile efectuate de politistii vrinceni. Ca termen de finalizare a acestor dosare, seful politiei vrincene a dat luna decembrie ca fiind cea mai probabila data. "La sedinta de bilant a participat si prim-procurorul Ion Lefter si am discutat cu acesta problema dosarelor nesolutionate in termen de trei luni. Cei care nu vor solutiona dosarele in acest termen vor trebui sa dea o motivatie serioasa a cestui lucru", a mai spus comisarul Viorel Serbanoiu. Acesta a mai precizat ca se lucreaza cu Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic la stabilirea prejudiciului pentru tot ceea ce inseamna material lemnos.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.