Local

PSD a facut rechizitoriul guvernarii

Mihai Boicu
24 iun 2006 848 vizualizări
Pesedistul Marian Oprisan si-a pus cravata rosie si a tinut ieri un discurs in fata ziaristilor de o ora si jumatate in care a infierat actuala putere. PSD a demarat la nivel de tara o campanie impotriva guvernantilor, la implinirea a 500 de zile de guvernare.

Pesedistii au iesit din letargie dupa un an si jumatate de cind au pierdut puterea si s-au lansat intr-o ofensiva furibunda impotriva actualei puteri. Marian Oprisan a preluat modelul liderului cubanez Fidel Castro si, intr-un discurs de o ora si jumatate, a infierat actuala putere si a proslavit "epoca de aur" a PSD. Pesedistii au facut adunarea tuturor banilor care au intrat in Vrancea in timpul guvernarii lor, din care cele mai multe sint pentru drumuri, si au acuzat actuala putere ca nu a adus nici un leu pentru vrinceni. Ca de obicei, Oprisan a atacat DNA. Intrebat insa concret despre modul in care a dat zeci de miliarde de lei unor firme fara angajati, sau utilaje, Oprisan a dat din colt in colt si a refuzat sa raspunda.


Pesedistii s-au saturat sa scada in ochii alegatorilor si au iesit la atac. Prilejul a fost oferit de implinirea a 500 de zile de cind PNL, PD, PC si UDMR se afla la putere, punct marcat de PSD prin motiunea de cenzura "Fapte si minciuni". Marian Oprisan a iesit, dupa aproape un an, intr-o conferinta de presa in care a citit aproape tot materialul de presa intocmit pe scheletul motiunii de cenzura si a discursul rostit de Mircea Geoana, presedintele PSD. Strategia s-a repetat la nivelul fiecarui judet, dovedind ca la acest

plan de actiune se lucreaza de mai mult timp. Dupa discursul fluviu, a avut loc o sedinta a conducerii judetene a PSD. In acest timp, la sediu s-au adunat activisti de partid, care au primit pachete cu tricouri rosii si pliante cu "minciunile" puterii. Oprisan a plecat pe strada in fruntea unui grup de 20 de pesedisti si au inceput sa le imparta pliante anti-putere trecatorilor. Se pare ca acestia intentionau sa se "intilneasca" si cu ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, despre care aveau informatii ca vrea sa se deplaseze prin centrul orasului spre sediul PNL. Numai ca ministrul si-a schimbat traseul.


"Puterea a ajuns la ora decontului"


Oprisan a venit ieri in fata presei cu o cravata de un rosu strident, de parca era un pioner intre doua virste, si a citit un material intitulat "Fapte si minciuni ale «Aliantei portocalii»", care incepe cu o declaratie de anul trecut a deputatului liberal Corneliu Momanu pe post de motto. Baronul a spus ca "luna de miere" a trecut pentru actuala putere si a venit ora decontului. "E inacceptabil ca la 500 de zile de la preluarea guvernarii sa traim in minciuna, incompetenta, rautate", a spus Oprisan. Pentru a demonstra ca actualii gurvernanti nu au realizat nimic in comparatie cu ei, pesedistii au intocmit un "rechizitoriu" cu ceea ce au facut in perioada 2000 - 2004, bifind, evident, numai aspectele pozitive.

Cap de lista au fost locuintele ANL date in folosinta, la care s-au adaugat drumurile nationale, judetene si comunale aflate acum in atentia DNA. Oprisan a acuzat Guvernul ca nu a facut nimic pentru drumurile trecute in categoria celor nationale si pentru ca nu a continuat lucrarile la DN 2 M Focsani - Andreeasu, DN 2 D Focsani- Ojdula - Tirgu Secuiesc si DN D L Tisita - Panciu - Soveja. Seful pesedistilor a trecut in revista tot ceea ce considera esecuri ale actualei puteri, incepind cu cota unica de impozitare,

subventiile in agricultura, cresterile salariale, politica din sanatate si invatamint. In ceea ce priveste agricultura, Oprisan a spus ca s-au pierdut fonduri de 400 de milioane de euro, iar la investitii straine 300 de milioane de euro. O alta bila neagra a fost pentru faptul ca, din cauza intirzierii cu care a actionat Ministerul Integrarii, s-au pierdut fonduri pentru realizarea statiunii de iarna de la Gresu.


Prefectul, pirit din nou pentru "abuz"


Pesedistii au facut o analiza a activitatii parlamentarilor vrinceni. Daca la parlamentarii PSD Marian Oprisan s-a limitat sa enumere ceea ce au facut in Parlament, despre cei de la PNL si PD acesta a spus ca nu au facut nimic pentru vrinceni. Nici prefectul Ion Oprea nu a fost uitat de Oprisan, care s-a plins ca pesedistii sint victima abuzurilor si hartuirilor acestuia si a anuntat ca se va plinge din nou ministrului Vasile Blaga. Baronul si PSD s-au declarat nemultumit si de schimbarea sefilor de institutii, afirmind ca in

perioada 2000-2004 acestia nu erau membri de partid, iar acum institutiile au fost politizate. In acest context, Oprisan a acuzat din nou DNA ca i-a fabricat un "dosar politic". Baronul a sustinut ca nu ar fi cheltuit ilegal cele cinci miliarde de lei solicitate in 2004 pentru reabilitarea sistemului de iluminat al Focsaniului. Acesti bani au fost folositi pentru cumpararea de beculete si alte corpuri de iluminat pentru sarbartorile de iarna. "Reteua de stilpi apartine Electrica, iar becurile le cumpara primaria", a justificat Oprisan schimbarea destinatiei fondurilor.


Oprisan raspunde numai cind ii convine


Marian Oprisan a dat la conferinta de presa de ieri declaratii numai despre subiectele despre care ii convin despre procesul in care a fost trimis in judecata de DNA, in timp ce in problemele in care nu- si poate justifica deciziile a raspuns ca este treaba justitiei. Astfel, in cazul pietruirii drumurilor comunale in 2004, unde lucrari de zeci de miliarde de lei au fost incredintate unor firme fara angajati, utilaje sau fara sediu, Oprisan nu a dat un raspuns direct. "Sint afirmatii false si vor fi dovedite. Orice comapanie de constructii poate da o lucrare in subantrepriza cui doreste. Important e sa dovedesti ca ai facut lucrarea la parametri foarte clari cantitativi si calitativi", a fost raspuns baronu . Acesta a spus ca daca toata suma de 1,9 milioane USD data pentru reabilitari de drumuri ar fi fost prejudicu "atunci trebuie sa fi fost luata de cineva, care sa plece cu ea acasa". Fara sa vrea, baronul s-a apropiat de adevar deoarece patronii celor trei firme care si-au impartit grosul lucarilor sint cercetati de DNA pentru delapidare, deoarece au plecat acasa cu zecile de miliarde de lei primite de firmele lor la numai citeva zile dupa semnarea contractelor.


Vraciu spune ca vor veni bani


Senatorul democrat Jan Vraciu a declarat ca ofensiva PSD este o "actiunea cvasi caraghioasa" si ca in Vrancea nu au venit fonduri pina acum deoarece s-au platit facturile fostei guvernari. "In campania electorala din 2004, PSD a facut drumuri in jur de 260 de miliarde lei, din care a platit doar 28. In 2005, Ministerul Transporturilor a onorat toate facturile constructorilor si a platit peste 200 de miliarde de lei. De asemenea, a alocat peste 620 de miliarde de lei pentru infrastructura, drumuri judetene si comunale,

drumuri nationale 700 de miliarde de lei, reconstructie case 300 de miliarde de lei, in total peste 1700 de miliarde de lei daca este sa discutam pe cifre. In acest an va intra in lucru DN 2 D, care costa peste 180 milioane de dolari, si DN 2 L Tisita-Panciu-Soveja", ne-a declarat presedintel PD Vrancea. Acesta a spus ca nu crede ca actiunile PSD au sanse de reusita.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.