Local

Cristian Costea va fi condus pe ultimul drum

Alex Smeu
6 iun 2006 1034 vizualizări
Inmormintarea va avea loc la Vinatori, de la ora 9.00

Familia, prietenii, fostii coechipieri si colegi isi vor lua adio astazi de la cel care a fost Cristian Costea. Ex-jucatorul si antrenorul Unirii Focsani va fi condus pe ultimul drum incepind cu orele 9.00. Inmormintarea va avea loc la biserica din Vinatori. Regretatul "Misu" Costea s-a stins din viata in urma cu doua zile din cauza unei boli cumplite care l-a chinuit in ultimii doi ani. La funeraliile ex-tehnicianului echipei-fanion vor fi prezenti mai multi oameni de fotbal, antrenori si jucatori, atit din Vrancea, cit si din alte judete. Puiu Oprisan si Misa Alexandru se ocupa de adunarea unor fonduri pentru ajutorarea familiei care a cheltuit aproximativ 200 de milioane de lei vechi pe tratament si medicamente. Inainte de finala play-off-ului Diviziei D la fotbal, care va avea loc miine, pe Milcovul (Vointa - Nisprod), se va tine un moment de reculegere in memoria celui care a fost Cristian Costea.


CASETA


Ultimul interviu acordat de Cristian Costea cotidianului nostru, in urma cu doi ani, cind numele sau era vehiculat ca inlocuitor pentru Ionut Chirila:


- Domnule Costea, vi s-a propus sa preluati echipa-fanion?

- Nu. Pina astazi nu am fost abordat de nimeni.

- Totusi, se zvoneste ca ati fi pe lista posibililor inlocuitori ai lui

Ionut Chirila...

- Pe mine un singur om ma poate convinge sa revin la cirma echipei: Vasile Rosca. Altfel, nu voi discuta cu nimeni. Lucrez de mai mult timp la una din firmele domnului Rosca si, cunoscindu-l destul de bine, pot sa va spun ca este singurul pentru care as face un astfel de pas.

- Cum vedeti fotbalul vrincean la ora actuala?

- Nu prea bine. De citiva ani se fac greseli nepermise la nivelul politicii adoptate in ceea ce-i priveste pe jucatorii vrinceni. In loc sa se bazeze fotbalul local pe jucatori de aici, sint adusi de fiecare data foarte multi din alte parti. N-am nimic cu ei dar Vrancea a avut cele mai bune rezultate cind echipa a avut multi vrinceni in lot. Daca as avea putere de decizie, i-as pastra pe cei mai buni "stranieri" linga care as creste fotbalisti focsaneni. Din pacate, in ceea ce priveste "banca tehnica" a Unirii, am constatat ca oamenii de aici nu sint apreciati. Dupa ce am salvat echipa la finele sezonului 1999 -2000, mi s-a propus sa fiu

"secundul" unui pusti de 34 de ani (n. r. - Fane Tira), ceea ce nu puteam accepta. M-am intrebat cind am fost bun sau rau? Cind am salvat echipa? Sau cind? Ma doare faptul ca, in loc sa ramina in judet, banii oamenilor de afaceri se duc in alta parte, iar rezultatele nu sint cele scontate.

- Suporterii spun ca la finele jocului cu FC Onesti, antrenorul Ionut

Chirila ar fi zis ca-si ia jucatorii si ne lasa fara fotbal la Focsani!

- Daca asa s-a exprimat este o jignire adusa oamenilor de sport si de fotbal din judet. Din pacate, ceea ce se intimpla in interiorul echipei, pentru ca mai aflam si noi unele lucruri, ii poate face pe acei oameni care aduc bani la echipa sa se scirbeasca si sa renunte la a mai sprijini fotbalul.

- Ati fost la meciul cu Onestiul (n. r. - scor: 1 - 2). Cum vi s-a

parut?

- Nu cred ca a fost ceva acolo dar dupa cum au jucat unii fotbalisti... Ce-i drept, au jucat slab tot returul, nu numai cu Onestiul, dar problema este ca ei nu rosesc atunci cind ies pe strada dupa jocuri, pentru ca nu sint de aici si, eventual, isi fac bagajele si pleaca la Bucuresti sau unde locuiesc. Bine ar fi sa nu se foloseasca altii de noi, ci noi de ei. Si sa crestem jucatori pentru judet, nu pentru altii. Sa speram, totusi, ca lucrurile vor intra pe fagasul normal, desi este greu. Trebuie multa rabdare si

profesionalism.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.