Local

Incepe concedierea padurarilor vrinceni!

Gabriel Sava
26 mai 2006 1046 vizualizări
Cei 187 de silvicultori vor primi plati compensatorii

Padurarii vrinceni sint pinditi de somaj. In perioada urmatoare, aproape 200 de silvicultori vrinceni vor fi disponibilizati in urma negocierilor purtate de conducerea Regiei Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva si Confederatia Sindicala Consilva. Din cei 187 de angajati care urmeaza sa ramina pe drumuri, 91 reprezinta personal TESA. Directorul Directiei Silvice Focsani, Laurentiu Dumitrache, sustine ca numarul celor concediati este aferent suprafetelor de padure din judet care au fost sau vor fi in continuare retrocedate la Legea 247/2005. "Este vorba de doua categorii de disponibilizati. Acolo unde padurile sint retrocedate, cei ramasi pe drumuri vor primi masurile compensatorii prevazute in Legea Protectiei Sociale intrata in vigoare saptamina trecuta. E vorba de doua salarii medii si, lunar, pentru o perioada intre 12 si 24 de luni, plati compensatorii in functie de vechime si de salariul respectivului in momentul disponibilizarii. Cei care vor fi disponibilizati ca urmare a reorganizarii Regiei, vor primi platile compensatorii prevazute prin contractul colectiv de munca, respectiv de la 2 pina la 5 salarii echivalente salariului la data disponibilizarii", a declarat Marian Stoicescu, liderul Confederatiei Sindicale Consilva. Aprecierile silvicultorilor vrinceni erau mai sumbre. "Daca Directia Silvica Focsani va ramine cu suprafata detinuta in 1948, respectiv 47.000 ha, ar urma sa fie disponibilizati 244 de angajati", declara in urma cu noua luni purtatorul de cuvint al Directiei Silvice, Ion Ionita. O parte a celor disponibilizati ar putea fi inclusa in viitoarele structuri silvice private. Cu toate acestea, din estimarile oficiale, mai putin de jumatate din cei concediati va mai ocupa un loc in silvicultura. Obligatia asigurarii pazei padurilor pentru toti proprietarii ar putea duce insa la infiintarea altor ocoale silvice private, pe linga cele doua deja existente in judet.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.