Local

Peste trei miliarde lei vechi pentru pasarile sacrificate

Gabriel Sava
22 mai 2006 941 vizualizări
Oamenii isi vor primi banii incepind de marti. Cifrele colectate arata ca oamenii "au palmat" mii si mii de pasari

Pasarile incinerate de echipele Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vrancea din focarele de gripa aviara vor fi platite prin intermediul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR). Desi evidentele numerice nu erau finalizate, directorul Costica Neata a declarat ca institutia pe care o coordoneaza a solicitat deja peste 300.000 lei RON, respectiv 3 miliarde lei vechi. "Am solicitat de la sfirsitul saptaminii trecute aceasta suma pentru despagubirile care vor fi acordate proprietarilor ale caror pasari au fost deja sau urmeaza a fi sacrificate. Este o valoare estimativa", a declarat Costica Neata, directorul DADR. Pina in prezent, DADR a centralizat efectivele de pasari sacrificate de la Bolotesti si Panciu. In primul focar confirmat la Bolotesti exista 1.007 gospodarii care vor primi despagubiri si in care au fost sacrificate 5.434 gaini, 2.413 pui, 61 curci, 204 rate, 186 giste si 69 bibilici, adica un total de 8.367, fata de peste 27.000 cite au iesit la ultima cartagrafiere. Pancenii ale caror pasari au fost incinerate vor primi aproape 84.000 lei RON, adica 840 milioane lei vechi. Valoarea este corespunzatoare unui numar de 97 gospodarii in care au fost sacrificate 2.668 pasari. Situatia de la Anghelesti era in lucru la inchiderea editiei, la fel ca si cea de la Jorasti, unde actiunea se va incheia azi. Costica Neata a mai declarat ca in toate focarele in care s-a procedat la incinerarea pasarilor au fost zeci de familii nemultumite, care au refuzat sa predea pasarile. "Noi am fost insarcinati cu inventarierea acestor efective, insa oamenii au fost reticenti fata de personalul care a intocmit aceste situatii", a precizat Costica Neata. Oficialul a mai precizat ca Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale va plati prin ordin de plata sumele aferente despagubirilor, urmind ca aceste sume sa ajunga la oameni, cel mai probabil, incepind cu ziua de miine.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.