Local

Au sosit laudatori la Piata

Iulia Crețu
11 mai 2006 1078 vizualizări
Ionel Duta si-a adus specialisti de la o firma din Bucuresti care sa laude Piata Moldovei. Aceasta, dupa ce seful ANSVSA, Ion Agafitei, a apreciat-o ca fiind cea mai murdara piata din tara. Sanitarul bucurestean a recomandat doar sa nu se mai comercializeze mezelurile alaturi de peste.

In cel mai scurt timp, Piata Moldovei din Focsani va intra intr-un proces de schimbare si refacere a vitrinelor si boxelor, tocmai pentru a fi in acord cu legislatia europeana. Hotarirea a fost determinata si de neregulile depistate in preajma Pastelui de Ion Agafitei, presedintele ANSVSA, care a gasit comercianti de carne de miel care isi prezentau marfa pe jos. Ieri, activitatea comerciala si respectarea normelor sanitar-veterinare au fost verificate de o echipa formata din Marilena Barcan, medic veterinar si reprezentant al unei firme de consultanta specializata in amenajarea pietelor, Luminita Oana, arhitect, Elena Serbu, medicul veterinar al Pietei, Ionel Duta, sef DSVSA Vrancea, Ion Savulescu, sef Administratia Pietelor, si viceprimarul George Mardare. Acestia au vizitat piata agroalimentara si la sfirsit au pus note. Spre deosebire de seful ANSVSA, Ion Agafitei, care a apreciat ca este cea mai murdara piata din tara, Marilena Barcan a dat note bune si a recomandat doar o noua impartire a raioanelor in care sa nu se mai amestece mezelurile cu pestele, iar galantarele sa nu mai fie supraaglomerate de produse, chiar daca cererea este foarte mare si preparatele din carne nu stau prea mult in vitrine. "Piata arata bine, in comparatie cu alte piete de prin tara. S-au facut pasi frumosi si siguri, dar mai trebuie facute anumite corecturi. Administratia Pietelor si Primaria sint interesate de modernizare. Ceea ce trebuie facut acum este sa se treaca la cerintele legislatiei europene, la masurile care se impun, dar si sa se respecte termenul realizarii lor. Daca ar trebui sa dau o nota Pietei din Focsani, ar fi una buna. Subsolul a fost si el bine construit, insa trebuie igienizat pentru ca asigura un circuit al alimentelor, iar acestea trebuie pastrate in conditii cit mai bune, de la intrare si pina ajung in boxe. Pentru viitor ar trebui facute locatii separate pentru carne, peste si lactate", a declarat Marilena Barcan.


Licitatie pentru modernizarea pietei


Seful Directiei Sanitar-Veterinare Vrancea, Ionel Duta, a precizat ca un asemenea control a avut loc ieri si la Piata din Dumbraveni. Acesta a mai precizat ca lucrarile de modernizare sint aproape de final la Piata din Adjud. "In urma controlului din preajma Pastelui am hotarit, impreuna cu prefectul, sa vina iste cadre de specialitate pentru a face o restructurare si modernizare a Pietei din Focsani. In control am fost si la Piata Dumbraveni. Cele doua doamne fac proiecte pentru industria alimentara si au si experienta pentru ca au lucrat si la Ministerul Agriculturii. Piata noastra a primit o nota foarte buna. De la ultimul control s-au schimbat foarte multe lucruri. Si inainte era bine, dar afluenta foarte mare de

oameni, numai la Paste au fost cam o mie-doua mii de oameni, a determinat aparitia citorva nereguli. Modernizarea Pietei Moldovei va incepe intr-o luna", a declarat Ionel Duta, seful DSV Vrancea. Viceprimarul George Mardare a precizat ca in cel mai scurt timp se va lansa cererea de oferta pentru lucrarile de modernizare a Pietei. "Foarte apreciata a fost investitia de la sectorul lactate. Acolo se vor aduce in curind si vitrine frigorifice. Vom continua colaborarea cu cei de la Directia Sanitar-Veterinara si in cel mai scurt timp vom lansa cererea de oferta pentru modernizarea pietei, a boxelor pentru carne si peste", a precizat si viceprimarul George Mardare. Precizam ca ultima modernizare a Pietei Moldovei a fost realizata in urma cu patru ani, iar consecintele acesteia l-au bagat in inchisoare pe Octavian Gaitanaru, fostul sef al Administratiei Pietelor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.