Local

Focsaniul va sarbatori Ziua Europei si Independenta Romaniei

Iulia Crețu
8 mai 2006 6966 vizualizări
Pe 9 mai 1877 Romania obtinea Independenta de Stat. Pina pe 13 mai focsanenii vor celebra Ziua Europei prin concursuri de cultura generala, sport, muzica, desen sau fotografii

Data de 9 mai, Ziua Europei, a capatat o semnificatie deosebita pentru locuitorii municipiului Focsani si prin apropiata data a aderarii tarii noastre la marea familie europeana. Astfel, astazi si miine tinerii, dar si cei mai in virsta sint asteptati sa participe la numeroasele activitati organizate de autoritati pentru celebrarea lui 9 mai. Sarbatoarea va incepe de astazi, cind de la ora 9.00, la Sala Polivalenta, elevii de gimnaziu se vor duela pe terenul de baschet. Tot astazi, dar de la ora 13.00, sala Cinematografului "Balada" va gazdui competitia "Fii european in tara ta", un concurs interliceal axat pe problematica Uniunii Europene, care are ca scop implementarea politicii si a modului de organizare a UE in rindul tinerilor. Amfitrionii acestei competitii de cultura generala vor fi adolescentii de la Consiliul Local al Tinerilor. Conceptul de "diversitate in unitate" pe care se bazeaza organismul european va fi sarbatorit si pe 9 mai, cu un turneu de baschet pentru liceeni organizat de la 9.00, la Sala Polivalenta de catre Directia Judeteana de Sport. Si gloria eroilor care au luptat pentru intregirea neamului va fi amintita de la 10.00 printr-un ceremonial militar si prin depuneri de coroane. 9 mai 1877, data cind Romania si-a cistigat independenta de stat, va fi sarbatorita la Monumentul Independentei prin Comenduirea Garnizoanei Focsani. Manifestarile dedicate Zilei Europei vor continua cu expozitia foto- documentara "Europa la noi acasa" de la Ateneul Popular "Ghe. Pastia" sau prin simpozionul organizat de Consiliul judetean Vrancea, intitulat "Romania la portile integrarii". De la ora 13.00, micutii vor demonstra ca Europa este culoare prin concursul de desene pe asfalt de la Parcul Balcescu, la competitie participind aproape 30 de copii. 9 mai va fi celebrat si prin expozitii de carte, un concurs de cross, concursuri interliceale, dar si spectacole muzical-coregrafice sustinute de Ansamblul olcloric "Tara Vrancei". Manifestarile dedicate Zilei Europei vor fi incheiate simbata, pe 13 mai, de concursul "Ziua Europei este si ziua noastra" organizat de Scoala "Al. Vlahuta" Focsani. La competitia care va evidentia valorile europene vor participa elevi din ciclul gimnazial din mai multe judete. De asemenea, fiecare scoala din municipiu va sarbatori Ziua de 9 mai prin activitati educative, intilniri cu scriitorii, expozitii de desene sau simpozioane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.