Local

Terminatorii de paduri scapa cu fata curata

Gabriel Sava
26 apr 2006 1005 vizualizări
Desi sint acuzati ca au taiat ca-n codru, inginerul Vasile Postu si tehnicianul Ion Bucur, zis Pomana, au ramas aproape nepedepsiti

Ion Bucur, tehnicianul silvic pe numele caruia sint formulate cel putin doua plingeri penale pentru taieri ilegale de mii de metri cubi de lemn, ar putea fi destituit din functie pentru a doua oara in ultimul an. La inceputul saptamini trecute, in urma intrunirii Comisiei de Disciplina a Directiei Silvice Focsani, membrii acesteia au decis ca padurarul Ion Bucur sa fie sanctionat cu desfacerea contractului de munca. "Propunerea a fost formulata de catre Comisia de Disciplina si urmeaza a fi analizata de catre directorul Directie Silvice Focsani. Acesta poate pastra propunerea sau o poate modifica cu una mai blinda. Atit propunerea comisiei cit si decizia directorului pot fi atacate de catre cel in cauza", a declarat Ion Ionita, purtator de cuvint al institutiei. In urma ultimelor controale, Ion Bucur, zis Pomana, a fost acuzat de taieri ilegale, folosirea abuziva a ciocanului silvic si exploatarea frauduloasa a peste 2000 m.c. lemn. Inca din anul 2001, Ion Bucur marcase ilegal in trei parti peste 300 arbori cu un volum de peste 600 m.c. lemn. Cu toate ca si atunci o parte din lemn a fost valorificat, impotriva tehnicianului silvic nu s-a luat nici o masura, acesta fiind sustinut de fostul partid de guvernamint al carui membru a fost pina anul trecut. Directia de Fond Forestier a Regiei Nationale a Padurilor Romsilva a constatat un nou prejudiciu pus in sarcina lui Ion Bucur, in verificarile facute la inceputul anului 2005, evaluat in prima faza la circa 1500 m.c., lemn marcat si neinregistrat corect in acte. Cu toate acestea, Ion Bucur a fost reangajat pentru ca judecatorii focsaneni au decis, in septembrie 2005, casarea deciziei de incetare a contractului de munca propusa de catre reprezentantii Directiei Silvice. Ultimul tun al lui Pomana a fost dat in paduri private si in cele apartinind statului, unde tehnicianul a marcat si exploatat circa 400 m.c. lemn, in perioada octombrie 2005- februarie 2006. In urma controalelor, tehnicianul Ion Bucur s-a ales cu o noua cercetare penala. Acesta a fost de altfel si motivul pentru care Comisia de Disciplina a propus inca odata destituirea padurarului din functie. Propus initial cu desfacerea contractului de munca, inginerul Vasile Postu, seful Ocolului Silvic Gugesti, superiorul lui Ion Bucur, a scapat doar cu o penalizare de 20% din salariu pentru doua luni. Decizia a fost luata de catre Laurentiu Dumitrache, directorul Directiei Silvice, ca urmare a propunerii Comisiei de Disciplina, care viza insa retrogradarea silvicultorului pe o perioada de sase luni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.