Local

Stincile de la Reghiu au fost aruncate in aer

Dan Chiriac
12 apr 2006 991 vizualizări
Hotii au furat cablul folosit de pirotehnisti pentru detonare.

Stincile de pe marginea drumului national 2 M, Focsani - Odobesti - Andreiasu, care puneau in pericol pe cei care treceau prin zona, au fost aruncate in aer ieri. Inca de la primele ore ale diminetii, pirotehnistii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta s- au deplasat la fata locului si au inceput pregatirile pentru ca misiunea sa se desfasoare in cele mai bune conditii. Dupa ce bucatile de stinci au fost gaurite si in interior a fost introdus trotil. Metoda folosita a fost cea electrica, prin declansare de la distanta. Prima explozie a avut loc la orele 12.00, nu inainte ca intreaga zona sa fie evacuata, iar circulatia sa fie oprita. "Foc!", a fost comanda data de lt. col. Marcel Carausu, iar sute de bucati de stinca s-u imprastiat pe zeci de metri patrati. Populatia din apropiere a fost anuntata in prealabil, pentru a nu intra in panica din cauza zgomotului asurzitor. Misiunea pirotehnistilor a avut si un moment mai putin placut. In timp ce se pregateau de ultima explozie, in jurul orelor 16.00, persoane ramase necunoscute au furat cablul folosit de pirotehnisti pentru declansarea sistemului electric. Cu toate acestea, misiunea a continuat. Utilajele de la Sectia de Drumuri Nationale au degajat drumul, iar traficul a fost reluat aseara. Stincile de pe marginea drumului national 2 M reprezentau un pericol pentru ca se puteau desprinde in orice moment si puteau bloca drumul sau rani pe cei care se aflau in trafic. "Ca urmare a umiditatii din vara anului 2005, apa s-a infiltrat printre stinci, care s-au desprins si puneau in pericol siguranta cetatenilor", ne-a declarat primarul comunei Reghiu, Cristea Hagiu. Misiunea specialistilor de la ISU s-a desfasurat fara incidente. Potrivit lt. col. Maricel Carausu, pentru detonarea stincilor a fost folosita o canitate de zece kilograme de trotil.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.