Local

Stinci aruncate in aer la Reghiu

Dan Chiriac
11 apr 2006 860 vizualizări
Mai multe stinci care pun in pericol circulatia pe DN 2 M vor fi aruncate in aer astazi de pirotehnisti.

Drumul national 2M - Focsani - Odobesti - Andreiasu - va fi blocat in cursul acestei dimineti, in zona comunei Reghiu. Masura a fost luata in urma pericolului aparut dupa ce mai multe bucati de stinca stau sa cada pe sosea. Problemele care s-au ivit inca de la sfirsitul saptaminii trecute au fost semnalate Prefecturii si Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta de catre primarul Cristea Hagiu. "Am atentionat autoritatile ca deja au cazut citeva blocuri de piatra, care s-au desprins din mai multe stinci si a caror greutate poate ajunge pina la trei tone", ne-a declarat primarul Cristea Hagiu. Ieri dimineata, in zona s-au deplasat specialistii de la ISU care au analizat situatia si au hotarit ca in cursul zilei de astazi sa arunce in aer stincile care pun in pericol circulatia pe drumul national. "Pericolul este mare pentru ca bucati de stinca se pot desprinde in orice moment de pe versanti si pot duce la blocarea soselei sau pot surprinde pe cineva, aflat in trafic. Miine dimineata (n. r. azi), vom arunca in aer stincile. Vom face totul prin tatonare. Dupa prima explozie vom vedea cit trotil vom folosi pentru urmatoarele explozii controlate", a declarat lt. col Marcel Carausu, din cadrul ISU. Cauza producerii acestor desprinderi de stinci ar putea fi topirea zapezilor care a facut ca apa sa fie infiltrata in crapaturile rocilor, alunecarile de teren sau recentele cutremure de pamint. Din fericire, in zona periculoasa nu exista case, care ar putea fi afectate de caderile bolovanilor. Pe perioada producerii exploziilor ontrolate zona va fi inchisa pe o portiune de un kilometru. Sectia de Drumuri Nationale va asigura un utilaj de mare tonaj care va ajuta la transportarea pietrelor rezultate in urma exploziilor. Ultima actiune de acest fel care a avut loc in Vrancea a fost in urma cu doi ani, cind un buncar antiaerian, care impiedica constructia pasajul pietonal din zona Garii Focsani, a fost aruncat in aer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.