Local

Administratorii de bloc nu s-au ingramadit sa-si ia atestatul

Iulia Crețu
7 apr 2006 800 vizualizări
Unii au incercat sa copieze

Administratorii de bloc din Focsani au participat ieri la o testare cu reprezentantii Primariei Focsani in vederea obtinerii atestatului care sa le confirme pozitia si atributiile in rindul asociatiilor de proprietari. La examen s-au inscris numai 25 de persoane, desi in oras sint nu mai putin de peste 700 de asociatii de proprietari de apartamente. Reprezentantii Primariei Focsani declara ca numai 160 de administratori au acest atestat si explica numarul scazut al participarii la testare prin faptul ca o parte dintre responsabilii scarilor de bloc au in raspundere mai multe asociatii de proprietari, o parte au chiar si cite cinci. Examenul a fost compus din completarea unui chestionar si un interviu sustinut in prezenta comisiei de examinare formata din Vasilica Petronie, Mariana Vasiliu, reprezentanti ai Primariei, si consilierul local Liviu-Ioan Oloeriu. Inainte de inceperea examenului, candidatii s-au purtat exact ca niste elevi, o parte dintre acestia trecind peste instructiunile consilierului local, acelea de a pastra un loc liber intre examinati pentru a nu se inspira unii de la altii. O parte dintre cei asezati in ultimul rind nu au respectat conditiile si si-au atras atentia comisiei de evaluare. "Un administrator care nu este atestat si intocmeste acte, in eventualitatea unui litigiu, acestea nu au nici o valoare, sint nule. Sint minime cunostinte care trebuie avute de cei care sint administratori, altfel raspund in fata proprietarilor. Toata lumea va lua atestatul, chiar daca nu acum, vor mai fi testari", le-a spus Liviu-Ioan Oloeriu candidatilor.Rezultatele examinarii vor fi facute publice cel mai probabil saptamina viitoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.