Local

Tinerii focsaneni au sansa de a cinta cu Luciano Pavarotti

Iulia Crețu
5 apr 2006 1173 vizualizări
Maria Lorena Muntenas si Corul Liceului de Arte vor reprezenta Focsaniul la concursul international de canto "Llangollen International Musical Eisteddfod" din Tara Galilor. La concurs vor participa cintareti din peste 50 de tari, din Australia si pina in Europa sau America.

Tinerii virtuosi de la Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarascu" din Focsani vor participa, in perioada 3-11 iulie, la Concursul International de Canto "Llangollen International Musical Eisteddfod" din Tara Galilor, in Marea Britanie. Maria Lorena Muntenas, din clasa a VII-a, a cistigat preselectia pentru sectiunea canto clasic, iar la competitie va participa cu piesa "Caro mio band". La acelasi concurs, dar la sectiunea corala, va participa si Corul Liceului de Muzica si Arte Plastice din Focsani. Concursul de muzica clasica se desfasoara sub inaltul patronaj al Casei Regale a Marii Britanii, iar cistigatorii vor avea prilejul de a interpreta citeva melodii chiar in compania marelui tenor de talie mondiala Luciano Pavarotti. Acesta este invitat sa sustina un recital extraordinar in finalul competitei. "Concursul din Tara Galilor este unul destinat profesionistilor. Liceul nostru are numeroase premii cistigate la mai multe concursuri de gen in intreaga lume. In Italia am luat premiul II la un concurs de pian, iar in ceea ce priveste arta plastica am cistigat distinctii si in India. In Tara Galilor, cistigatorii vor avea sansa de a cinta cu tenorul Luciano Pavarotti", ne-a declarat Ioan Vaida, directorul Liceului "Gh. Tattarascu". Cu toate ca s-a apucat de canto clasic cu numai trei luni in urma, Maria Muntenas are deja o cariera artistica deosebita, pustoaica participind la numeroase emisiuni TV. In repertoriul ei se regasesc piese compuse de Marius Teicu, Mihai Constantinescu sau Ionel Tudor. Voacea ei a incintat-o pina ce si pe marea doamna a cintecului romanesc, Corina Chiriac. "Acesta este primul concurs de canto la care Maria va participa. Ea cinta de trei luni canto clasic cu profesoara Aurelia Vaida, cea care o va si acompania la pian in cadrul competitiei. Maria cinta de la virsta de 9 ani jumatate, dar pina acum a cintat mai mult muzica usoara. Concursul «Llangollen International Musical Eisteddfod» se desfasoara sub inaltul patronaj al reginei Marii Britanii si va reuni concurenti din 50 de tari, din Australia si pina in America, Argentina sau Thailanda. Eu mi-as dori ca Maria sa ajunga acolo unde ii este locul, unde straluceste steaua ei", ne-a spus si Cornelia Muntenas, mama Mariei, cea care va incerca, la categoria sub 15 ani, sa-l vrajeasca cu vocea ei si pe tenorul italian Luciano Pavarotti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.