Local

Primarii din Cotesti si Racoasa au migrat la PD

Mihai Boicu
1 apr 2006 2058 vizualizări
Democratii au anuntat ieri ca au luat inca doi primari de la PSD, Sandu Iacob, primarul din comuna Cotesti, si Gheorghe Gaman, primarul din comuna Racoasa.

"PD nu a facut un obiectiv capital din a racola primarii PSD. Analizam insa situatia fiecarui primar in parte si, in functie de rezultate, ii primim sau nu. Scopul nostru politic este sa ne intarim ca organizatie si, de asemenea, vrem sa slabim PSD", a declarat Jan Vraciu, presedintele PD Vrancea. Ambii primari nu au fost doriti in anul 2004 drept candidati din partea PSD si au fost nevoiti sa se reorienteze politic. Gheorghe Gaman a intrat in PD, pe listele caruia a iesit primar, si a fugit in octombrie 2004 pe motiv ca se intelegea mai bine cu Marian Oprisan decit cu democratii. Sandu Iacob a candidat ca independent si a fost la rindul sau reales primar pentru inca patru ani. Aproape imediat acesta s-a reinscris in PSD, dat fiind ca Dorel Bolovan, contracandidatul sau, a pierdut. Jan Vraciu spune ca primarul din Racoasa a intrat in PD in 2004 deoarece partidul era slab reprezentat in zona respectiva. De asemenea, liderul democrat spune ca atunci s-au purtat discutii, neconcretizate, si cu Sandu Iacob. "Nu le-am oferit nimic, ecit apartenenta la un partid de anv rgura PD", ne-a spus Jan Vraciu. Senatorul nu a vrut sa "deconspire" nici una dintre promisiunile care li s-au facut primarilor pentru a-l parasi pe Marian Oprisan. PD Vrancea are acum sase primari, dupa ce luna trecuta in organizatie au mai intrat primarii din Tifesti si Soveja. "Negociatorul sef" in cazul racolarilor PD a fost secretarul general Lica Panciu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.