Local

Baronul Oprisan recunoaste ca este contravenientul de serviciu

Iulia Crețu
30 mar 2006 896 vizualizări
Afirmatia presedintelui Consiliului Judetean a venit sa explice cele doua amenzi pe care le-a primit pentru parcari ilegale in centrul orasului. Ca atare, intersectarea strazilor Cuza Voda - Dimitrie Cantemir din zona Tribunalului va fi semaforizata anul acesta.

Pesedistul Marian Oprisan si-a recunoscut in parte vina in ceea ce priveste parcarea ilegala pentru care a si fost sanctionat de "politistii portocalii" de doua ori. Acesta insa si-a motivat gesturile prin faptul ca in orasul nostru nu sint destule parcari si ca este destul de greu sa scapi fara amenda mai ales cind politistii "te vineaza". Prezent la sedinta de Consiliu Local de marti, seful consiliului judetean a precizat ca Politia Rutiera nu trebuie sa fie a unui partid si sa amendeze partinitor, dar si ca autoritatile locale ar trebui sa faca ceva pentru realizarea de noi spatii pentru stationarea corecta a masinilor. Cei 23 de consilieri locali au aprobat in acest sens proiectul de hotarire privind aprobarea regulamentului privind amenajarea, intretinerea si exploatarea locurilor de parcare situate pe raza municipiului Focsani. In regulile generale privind locurile de parcare se specifica despre "amenajarea locurilor de parcare care se va realiza conform hotaririi Consiliului Local, stabilirea amplasamentelor facindu-se impreuna cu Politia Rutiera a municipiului Focsani". "Avem o mare problema cu parcarea. Recomand insistent realizarea cu orice pret a unui studiu de trafic. Daca nu punem bazele unui studiu de acest fel nu vom reusi sa facem nimic. Eu sint considerat pentru cele doua amenzi pentru parcare un fel de contravenient de serviciu. Si apropo, justitia mi-a dat dreptate in problema cu parcarea! Politia nu este suverana, nu vreau ca rancea sa devina un stat politienesc. Si Consiliul Local poate stabili viteza cu care se circula pe arterele municipiului. Institutia Politiei da dovada de exces de zel si cu cetatenii, dar si cu autoritatile. Politia nu este a unui partid, trebuie sa reprezinte interesele cetatenilor, nu pe cele ale sefului MAI", a declarat Marian Oprisan.


Semafor de 800 de milioane


Tot in sedinta de marti, alesii locali au votat si pentru realizarea semaforizarii intersectiei strazii Cuza Voda cu Dimitrie Cantemir din apropierea Tribunalului, una dintre cele mai circulate artere din municipiu. Valoarea totala a investitiei este de 800 de milioane de lei vechi, din care faza de constructie si montaj a proiectului va costa 750 milioane de lei. Proiectul realizat din fondurile bugetului local va presupune extinderea carosabilului din strada Cuza Voda cu 175 de metri patrati, marirea trotuarelor cu 135 de metri patrati, dar si un sistem modern de semaforizare rutiera. Reglementarea circulatiei in aceasta intersectie se va face cu reglarea timpilor de scurgere a traficului pietonal si auto. Dupa semaforizarea

intersectiei Cuza Voda cu strada Dimitrie Cantemir in patru timpi si transformarea semaforizarii existente in intersectia Cuza Voda cu Alexandru Vlahuta de la doi la patru timpi, se vor amplasa

indicatoare noi de circulatie. Solutia d e semaforizare a fost elaborata de SC "Project" SRL Focsani, aceasta firma executind proiectul tehnic privind semaforizarea intersectiei. Refacerea arterelor de circulatie si a trotuarelor va incepe din aceasta primavara. Primarul Decebal Bacinschi a declarat ca pentru repararea covorului asfaltic de pe 86 de strazi din Focsani au fost acordati 500 miliarde de lei. Speram ca banii sa fie folositi cu mai multa implicare decit pina acum si ca lozinca "aici sint banii dumneavoastra" sa fie data uitarii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.