Local

Focsaniul are potential publicitar neexploatat

Iulia Crețu
30 mar 2006 876 vizualizări
Suporturile cu reclame sint predominante in zona centrala, dar si in piete sau in intersectiile aglomerate. In Focsani sint peste 160 de panouri, bennere si afise publicitare

Alesii locali focsaneni nu au fost de acord cu votarea aprobarii regulamentului privind administrarea si exploatarea spatiilor publicitare pe raza municipiului Focsani. Alesii nu au fost de acord nici cu aprobarea unui pret de pornire la licitatie pentru un panou cu reclame de 2 RON/m p/zi. Cu toate ca proiectul fusese afisat pe site-ul Primariei inca din luna februarie, presedintele comisiei pentru amenajarea teritoriului si urbanism a fost pus in incurcatura de "invitatul special" al sedintei de marti, presedintele CJ Vrancea Marian Oprisan. Prpaspata conservatoare Doina Fodoreanu a precizat ca spatiile publicitare din Focsani vor respecta normele europene si vor avea o marime de 18 metri patrati. Cu toate acestea, Marian Oprisan a precizat ca vrea sa cunoasca mai multe amanunte despre aceasta legislatie europeana in vigoare, despre care fosta sa colega Doina Fodoreanu nu a stiut sa-i ofere mai multe informatii. De asemenea, consilierii au fost nedumeriti si in ceea ce priveste folosirea panourilor cu reclame si pe post de spatii publicitare in campaniile electorale. Cu toate acestea, alesii au recunoscut ca orasul nostru are un potential publicitar inca neexploatat la adevarata sa valoare. Asa ca votarea regulamentului privind administrarea panourilor cu reclame se mai amina. Identificarea imobilelor sau a terenurilor destinate amplasarii publicitatii este facuta de serviciile specializate din Primarie, care elibereaza si avizele necesare pentru amplasarea suporturilor publicitare si inventariaza fondul de publicitate existent in Focsani. In orasul nostru sint 57 de reclame luminoase, 25 de panouri publicitare, 57 de totemuri si 24 de bennere, statistica demonstrind ca exista un potential publicitar mai mare si care, la momentul actual, nu este exploatat corespunzator de autoritati. O parte dintre aceste reclame respecta si zona de protectie a monumentelor istorice si a siturilor istorice, aceasta fiind o cerinta obligatorie emisa de reprezentantii Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Judetean Vrancea. Cele mai multe materiale publicitare sint amplasate in zonele centrale precum b-dul Bucuresti, strada Brailei, strada Cuza-Voda, b-dul Garii, b-dul Independentei, strada Mare a Unirii, zona Pietei Unirii, b-dul Republicii sau strada 1 Decembrie 1918. La intocmirea inventarului s-au avut in vedere zonele in care pot fi amplasate suporturi publicitare, respectiv zonele centrale, dar si spatiile unde este activitate comerciala, piete sau zone cu circulatie rutiera intensa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.