Local

Crima din invidie!

Dan Chiriac
15 mar 2006 1653 vizualizări
Dan Paul Norocea, fiul in virsta de 16 ani al preotului din satul Pitulusa, comuna Brosteni, a fost omorit din invidie. Procurorii l- au trimis in judecata pentru omor calificat, cu premeditare, pe Marius Dobrici, in virsta de 22 de ani. Motivul crimei pentru droguri a fost o pista falsa pe care a incercat sa o acrediteze criminalul.

Marius Dobrici, ucigasul adolescentului Dan Paul Norocea, a fost trimis in judecata pentru omor calificat, cu premeditare, la jumatate de an de la comiterea faptei. Mobilul crimei care a ingrozit tot judetul a fost unul aparent banal, dar cutremurator tocmai din cauza acestui lucru: invidia. Marius Dobrici era invidios pe fiului preotului din Pitulusa pentru ca provenea dintr-o familie buna, avea o educatie aleasa, invata bine si avea succes in cercul de prieteni. Initial, criminalul a pacalit pe toata lumea, incercind sa acrediteze faptul ca drogurile ar fi motivul real al crimei pentru a-i induce in eroare pe anchetatori, dar si opinia publica si parintii. Varianta drogurilor a facut inconjurul Romaniei, spre necazul familiei care stia ca Dan Paul este un copil model. Pe data de 18 septembrie 2005, Marius Dobrici a plecat cu victima sa de la Focsani spre Brosteni, s-a oprit la poligonul din sat si l-a omorit cu mai multe lovituri de cutit. Politistii l-au prins dupa 9 zile, timp in care criminalul nu a dat dovada de remuscare a participat cu acelasi singe rece la priveghi si inmormintarea victimei sale.


Procurorii din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea l- au trimis ieri in judecata pe Marius Dobrici, pentru savirsirea infractiunii de omor calificat, cu premeditare. Ancheta desfasurata timp de jumatate de an a scos la iveala adevaratul mobil al crimei a fost invidia. Potrivit dictionarului limbii romane, invidia este un "sentiment egoist de parere de rau, de necaz, de ciuda, provocat de succesele sau de situatia buna a altuia". Varianta uciderii pentru droguri a fost doar o pista falsa pe care Marius Dobrici a incercat sa-i duca pe procurori. De altfel, analizele toxicologice efectuate la Institutul Medico-Legal din Iasi au aratat ca nici victima si nici criminalul nu au consumat droguri sau alcool, toate testele

fiind negative, dupa cum au precizat procurorii. In timpul anchetei, procurorii au stabilit ca in seara 18 septembrie 2005, Dan Paul Norocea si Marius Dobrici au plecat impreuna din Focsani spre Brosteni, cu masina criminalului, cel mai probabil sub pretextul de a-i arata ceva important. Cei doi tineri s-au oprit in zona Poligonului de tragere din Brosteni, in zona "Ripa Cetatuii", pe malul riului Milcov. Tinerii au coborit din masina, dupa care, prin surprindere, Dobrici l-a lovit cu un cutit in zona abdomenului.

Socata, victima a incercat sa se intoarca si sa se apere, moment in care a mai fost lovit de mai multe ori cu cutitul in zona pieptului. Dupa ultima suflare a adolescentului, criminalul a ingropat cadavrul sub o gramada de pamint si bolovani, pozitie in care a fost gasit dupa mai multe ore de vacarul satului. Dupa ce a dezbracat cadavrul, Marius Dobrici a fugit acasa si a incercat sa ascunda toate urmele faptei. Criminalul a ascuns hainele victimei si telefonul mobil in podul casei si a spalat de mai mult ori autoturismul. Apoi l-a lovit intentionat in prezenta martorilor, pentru a incerca sa ascunda faptul ca-si lovise masina in poligon in noaptea crimei. Oamenii legii banuiesc ca autorul a luat hainele victimei sale ca pe un trofeu, sperind ca acestea ii vor readuce trairile din noaptea crimei.



A vrut sa comita o crima perfecta


Cu toate ca la acest caz au lucrat zeci de politisti si procurori, anchetatorii nu au reusit sa gaseasca arma crimei pina acum, desi Marius Dobrici a indicat procurorilor mai multe locuri unde s-ar afla cutitul, inclusiv riul Milcov. La audieri, Marius Dobrici a recunoscut cu acelasi singe rece fapta si imprejurarile in are a comis omorul, dar si faptul ca nu a avut un motiv concret pentru a-l omori pe Dan Paul Norocea, cu care era amic. Ancheta a stabilit ca de fapt, Marius Dobrici era invidios pe prietenul sau pentru ca acesta provenea dintr-o familie cu o situatie mai buna decit al lui, dar si pentru faptul ca acesta il eclipsa in cercul de prieteni. In subconstientul sau, criminalul vroia sa ia locul victimei sale atit in familie cit si in societate. Astfel se explica si de ce a venit la priveghi si la inmormintare a stat foarte aproape de parintii victimei sale incercind chiar sa-i compatimeasca. Psihiatrii spun ca Dobrici a planuit o crima perfecta, comportamentul sau fiind descris in tratatele de psihologie a crimei. Ancheta a stabilit ca moartea lui Dan Paul Norocea s-a datorat unei hemoragii interne puternice. Reamintim faptul ca Marius Dobrici a fost prins de politisti dupa noua zile de cautari, timp in care acesta nu a avut nici o remuscare

pentru fapta comisa si a participat atit la priveghi cit si la inmormintarea lui Dan Norocea, unde a stat inga parintii celui ucis si linga sicriul lui "Dani". Pentru fapta sa, Marius Dobrici risca sa stea dupa gratii intre 15 si 25 de ani. Daca va avea un comportament bun, acesta ar putea fi liber mai devreme, adica la

putin peste 30 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.