Local

Un nou drum al vinului in Vrancea

Gabriel Sava
27 feb 2006 1142 vizualizări
Turismul vrincean s-ar putea dezvolta datorita sectorului vitivinicol. Proiectul "WineTour 2006" este primul de acest gen dezvoltat in judet.

Agroturismul cu specific vitivinicol ar putea aduce venituri substantiale pentru Vrancea daca potentialul ar fi exploatat de investitori. Aceasta a fost si concluzia la care au ajuns participantii la atelierul de lucru "WineTour 2006", care a fost gazduit ieri de restaurantul "Casa Vrinceana" din Focsani si la care au participat autoritati in domeniu impreuna cu oameni de afaceri care activeaza in viticultura si turism. Cei prezenti au apreciat ca punerea in practica a proiectului "WineTour 2006", al care se lucreaza in prezent, ar putea aduce revigora turismul vrincean. James R. Mac Gregor, presedintele Serviciului de Planificare Ecologica pentru Mediu si Turism din cadrul Agentiei Americane de Dezvoltare Rurala, si promotorul acestui proiect, s-a aflat ieri la Focsani pentru a studia posibilitatea dezvoltarii in Vrancea a acestui program agroturistic. Acesta vizeaza, conform expertului din SUA, dezvoltarea sectorului de turism, prin exploatarea resurselor vitivinicole. "Ma aflu a treia oara in Romania si acum lucrez pentru acest workshop care vizeaza dezvoltarea turismului din Vrancea. Intilnirea are ca scop punerea in legatura a celor care au proiecte in agroturism cu proprietarii de crame si cu cei care au deja o afacere in domeniu. Incercam sa identificam in primul rind resursele pentru ca apoi sa le exploatam la maxim. Nu multa lume stie despre Vrancea si scopul nostru este tocmai sa le oferim motive sa vina aici", a apreciat James Mac Gregor. Atelierul de lucru s-a desfasurat pe parcursul a doua ore, timp in care participantii au analizat oportunitatile pentru dezvoltarea sectorului agroturistic. Casa de vinuri Stanescu din Virtescoiu, ca organizator, a fost reprezentata chiar de proprietarul Constantin Stanescu, cel care la final a oferit si o degustare de vinuri. "Sper ca acest proiect, sub coordonarea lui James Mac Gregor, sa se transforme intr-o afacere de succes. Judetul are un potential care trebuie exploatat pentru a avea rezultate, si nu vorbesc aici doar de zona rurala. Trebuie sa gasim modalitatea cea mai eficienta de a-i aduce la aceeasi masa pe reprezentantii sectorului turistic cu cei ai sectorului vitivinicol ca acest proiect sa fie unul de succes", a apreciat Constantin Stanescu. La finalul cursului, toti cei prezenti au fost invitati la o degustare de vinuri din podgoria Virtescoiu. Printre cei care au simtit gustul vinului de Faraoanele s-au numarat directorul DADR, Costica Neata, directorul adjunct al OJCA, Carmen Popescu, Alexandru Cotea, presedintele Asociatiei Clubul Podgorenilor, dar si Vasile Bostiog, seful local al ANTREC.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.