Local

George Baesu este tras de urechi de Mircea Geaona

Mihai Boicu
23 ian 2006 2620 vizualizări
Liderii PSD spun ca "tinarul deputat" George Baesu vrea sa-si rezolve probleme personale prin atacul indreptat asupra lui Marian Oprisan. Deputatul l-a acuzat pe cumatrul sau "baron" ca ii face miting cu pesedisti lui Traian Basescu pentru a intra in gratiile lui.

Deputatul PSD George Baesu are de infruntat si "ostilitatea" conducerii centrale a partidului, pe linga cea a sefului organizatiei Vrancea, Marian Oprisan. Atit presedintele Mircea Geoana, cit si secretarul general Miron Mitrea au calificat cel putin nepotrivite declaratiile lui George Baesu, potrivit carora Marian Oprisan foloseste organizatia in interes personal cu ocazia vizitei lui Traian Basescu la Focsani de miine. Marian Oprisan s-a intilnit ieri la Brasov cu conducerea partidului, moment bun sa-l "pirasca" la sefi pe cumatrul sau care a miscat in front. Contactat telefonic, Marian Oprisan a evitat sa faca declaratii, insa le-a cerut celor doi sefi ai sai sa-si spuna parerea. Cel mai probabil, Mircea Geana, Miron Mitrea si Marian Oprisan se aflau la aceeasi masa. "George Baesu a gresit pentru ca, in primul rind, nu ai voie sa mesteci politica cu momentele de semnificatie nationala. Incercarea de a folosi in interes personal organizatia, in conditiile in care puterea si opozitia vin impreuna la Focsani, este o greseala a acestui inar deputat. Acest lucru nu se face. Nu poate fi acceptat acest comportament, dupa ce aici, la Brasov, am criticat exact acest tip de atitudine", ne-a declarat telefonic presedintele PSD, Mircea Geoana. Declaratia a fost data la finalul intilnirii de la Brasov cu presedintii de organizatii judetene. Astfel, Marian Oprisan a avut ocazia sa-l informeze personal pe liderul PSD despre acuzatiile pe care i le-a adus cumatrul sau George Baesu. Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, cunoscut ca un apropiat al lui Marian Oprisan, a avut la rindul sau aceeasi atitudine critica fata de declaratiile date de fostul prefect de Vrancea. "Aceste declaratii sint cel putin neinspirate. Acesti oameni, care in situatia in care se afla partidul incearca sa-si rezolve problemele personale, din experienta mea, nu sint oameni de echipa. Nu va primi in mod sigur sprijin de la centru in conditiile in care isi ataca proprii colegi. Cine este in echipa, este in echipa, cine nu, nu mai avem posibilitatea de a colabora", a declarat si deputatul Miron Mitrea, secretarul general al PSD. Presedintele si secretarul general al PSD au spus ca lasa la latitudinea organizatiei din Vrancea o sanctionare a deputatului George Baesu pentru ca a iesit la atac impotriva lui Marian Oprisan.


Baesu ramine pe pozitii


Deputatul George Baesu spune, referitor la afirmatiile facute de Mircea Geoana si Miron Mitrea, ca a contat cine i-a informat despre ultimele sale declaratii. "Sint sigur ca daca domnul presedinte Geoana si domnul secretar general Mitrea ar cunoaste adevarul nu ar fi atit de severi cu mine. Eu nu vreau decit binele PSD si vreau ca membrii PSD sa vada ca sintem un adevarat partid de opozitie si ca sintem o optiune pentru electorat. Presupun ca o sa fiu invitat la o discutie de conducerea partidului. La Brasov s-a hotarit o pozitie mai dura vizavi de putere, asa cum am cerut eu sa facem opozitie la nivelul judetului Vrancea, sa nu lasam impresia ca ne guduram pe linga presedintele Basescu", a declarat, in replica, George Baesu. Deputatul spune ca, inainte de a-l critica public pe Marian Oprisan, a luat pulsul organizatiei Focsani, unde este presedinte. De asemenea, dupa cum spune George Baesu, multi primari PSD au "murmurat" la sedinta de miercurea trecuta de la Consiliul Judetean, atunci cind Marian

Oprisan le-a cerut sa vina cu oameni in Piata Unirii. Reamintim faptul ca George Baesu, in cadrul unei onferinte de presa sustinuta vinerea trecuta, l-a acuzat pe Marian Oprisan ca aduce pesedisti din teritoriu pentru a-i face miting lui Traian Basescu miine, la aniversarea implinirii a 147 de la Mica Unire. In acest context, deputatul i-a cerut "baronului" sa nu foloseasca organizatia ca sa se dea bine pe linga presedinte, pentru a-si ezolva problemele personale. Totodata, deputatul a cerut interventia presedintelui Mircea Geoana, care, iata, a dat declaratiipotrivnice atitudinii sale. Potrivit informatiilor pe care le detine, presedintele Traian Basescu se va intilni miine la Focsani cu principalii sai adversari politici, Mircea Geoana si Miron Mitrea, care au confirmat ca vor participa la festivitatile din Piata Unirii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.