Local

Constructia la noul sediu al CAS se va disputa in instanta

Gabriel Sava
18 ian 2006 662 vizualizări
Folosindu-se de portite legislative, SC Conbeta SRL doreste sa cistige in instanta dreptul a finaliza sediul bancii sistemului sanitar.

Modalitatea de finalizare a lucrarii la noul sediu al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea ar putea fi decisa de instanta de judecata. Situatia se datoreaza faptului ca societatea focsaneana Conbeta, cea care cistigase initial licitatia pentru finalizarea sediului CAS Vrancea, ar putea actiona in justitie pentru a primi contractul pentru care a licitat in urma cu doua luni. "Reprezentantul SC Conbeta SRL Focsani ne-a anuntat ca nu este multumit de raspunsul final pe care CAS Vrancea i l-a comunicat legat de licitatia desfasurata la jumatatea lunii noiembrie 2005. Din acest motiv, firma focsaneana intentioneaza sa actioneze in instanta CAS Vrancea", a anuntat ieri Andrei Dulgheru, directorul CAS Vrancea. Indiferent de decizia pe care o vor lua instantele judecatoresti, contractul de finalizare a lucrarilor la noul sediu al CAS Vrancea va trebui negociat intre parti. "Printre criteriile pe care firmele participante la licitatie erau obligate sa le respecte a fost introdus un indicator suplimentar in cazul unei lucrari pentru o perioada scurta. Pentru ca societatea focsaneana nu respecta acest indicator, conducerea CAS a decis reluarea procedurii de atribuire a lucrarii. S-a dovedit insa ca, din punct de vedere legal, solicitarea acelui indicator nu era necesara. In cazul in care instanta va aprecia ca trebuie sa incredintam lucrarea societatii Conbeta, va trebui sa negociem valoarea lucrarilor in limita bugetului pe care CNAS l-a aprobat pentru investitii in acest an, respectiv 4,6 miliarde lei vechi", a mai declarat directorul Andrei Dulgheru. Reamintim ca la licitatia organizata pentru finalizarea sediului CAS, SC Conbeta SRL a fost initial desemnata cistigatoarea licitatiei la valoarea de 8,65 miliarde lei vechi. La contestatiile facute de societatea clasata pe locul secund, societatii focsanene i s-a imputat ca nu respecta indicatorul de lichiditate. "Este vorba de doi indicatori al caror nivel minim este prevazut de lege. Unul se refera la solvabilitate si este de minim 30%, iar celalalt la lichiditate si trebuie sa fie de 100%. Din analiza bilantului la 31 decembrie 2004, ultimul bilant complet, firma Conbeta nu satisface nivelul minim de solvabilitate, chiar daca este vorba de o diferenta de sub un procent", declara in urma cu o luna Tudorel Harabor, pe atunci director economic al CAS. Ulterior s-a aflat insa ca in cazul lucrarilor executate pentru o perioada de pina la 6 luni, conditia imputata SC Conbeta SRl nu era prevazuta de lege. Acesta este si motivul pentru care reprezentantii societatii doresc sa transeze in instanta diferendul cu CAS Vrancea. Saptamina trecuta reprezentantii Conbeta au declarat ca urmeaza sa se consulte cu juristii pentru a analiza oportunitatea unui proces.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.