Local

Conservatorii au renuntat la prefect, dar vor subprefect

Mihai Boicu
11 ian 2006 1056 vizualizări
Conservatorii vrinceni vor o infuzie de membri de la alte partide.

Conservatorii spun ca numirea unui prefect sustinut de Partidul Conservator in Vrancea nu mai este de actualitate, avind in vedere depolitizarea institutiei prefectului de la inceputul acestui an. "Prefecturile s-au depolitizat si nu mai intra in sfera de interes a partidului", a declarat senatorul de Teleorman Sabin Cutas, vicepresedinte al Senatului, care a fost prezent ieri la Focsani pentru o sedinta de lucru cu conducerea organizatiei. In schimb, conservatorii vrinceni au pus ochii pe cel de-al doilea post de subprefect, functie in care ar urma sa fie promovat fostul secretar general al Prefecturii Constantin Eftandopulos Mindrila in cazul in care va scapa de acuzatia de furt pe timp de calamitate pentru care este judecat. La rindul sau, deputatul Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvint al conservatorilor, s-a declarat nemultumit de faptul ca initiativele legislative care poarta "brandul" Partidului Conservator nu au devenit legi pina acum. De altfel, Bogdan Ciuca a fost cel care a pus in discutie iesirea de la guvernare a partidului condus de Dan Voiculescu la ultima sedinta de anul trecut a Biroului Permanent. "Mi s-a parut normal ca, daca vedem jumatatea plina a paharului, sa discutam si jumatatea goala a paharului", a spus Bogdan Ciuca la Focsani. Acesta a enumerat printre initiativele legislative marca PC proiectul de lege privind controlul averilor, al votului uninominal sau cel privind reducerea TVA la produsele alimentare de baza, pentru care vor fi strinse semnaturi si din Vrancea, daca va fi cazul pentru a fi promovate. La rindul sau, fostul pesedist Sorin Vornic, noul presedinte al PC Vrancea, a declarat ieri ca se afla in discutie si cu alti liberali care vor sa-l urmeze la conservatori pe fostul subprefect Manole Merchea, care a fost "uns" vicepresedinte al conservatorilor vrinceni. De altfel, conservatorii au decis sa-i gazduiasca pe toti nemultumitii din alte partide, inclusiv din PNL si PD. Acestia au motivat ca nu vor respecta protocolul Coalitiei, intrucit si liberalii si democratii au "furat la greu" conservatori din toata tara. In afara celor doi fruntasi PC, la sedinta de ieri a conducerii organizatiei judetene a participat si secretarul general Constantin Faina, dar si Horia Furtuna, vicepresedintele Consiliului Judetean.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.