Local

Oprisan, expediat din Comandamentul de Urgenta

Mihai Boicu
25 oct 2005 916 vizualizări
Subprefectul Dragos Mircea l-a expediat pe Marian Oprisan de la sedinta de aseara a Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta, pe care a condus-o ca inlocuitor al prefectului.

In mod normal, sedinta ar fi trebuit condusa de prefectul Ion Oprea, care a fost plecat cu treburi la Bucuresti. Presedintele Consiliului Judetean a venit la sedinta Comandamentului dupa ce a lipsit nemotivat de la ultimele sedinte. Conflictul a izbucnit de la faptul ca Marian Oprisan a sustinut ca el este persoana indreptatita sa conduca sedinta in locul prefectului, in calitate de vicepresedinte al Comandamentului. "Am fost la sedinta, am constatat ca Dragos Mircea conduce ilegal lucrarile si am plecat", ne-a declarat Marian Oprisan. Subprefectul Dragos Mircea sustine ca a fost delegat prin Ordinul nr. 394 din 22 octombrie de prefectul Ion Oprea sa-i preia atributiile in perioada in care este plecat din judet. "I-am spus ca daca nu-i convine sa plece. Si a plecat!", ne-a spus subprefectul, care a recunocut ca "aproape" a strigat la presedintele Consiliului Judetean. Dragos Mircea a precizat ca, potrivit "art. 36, al. 2, din Legea nr. 340/2004, privind institutia prefectului, ori de cite ori prefectul este plecat in misiune, de drept prefect este subprefectul judetului". De asemenea, subprefectul a spus ca in Regulamentul de organizare si functionare al Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta se prevede ca sedintele "se desfasoara in prezenta majoritatii membrilor sau a inlocuitorilor desemnati".

Sedinta de ieri a avut doua puncte pe ordinea de zi, care au privit alocarea sumei de un miliard de lei comunei Homocea, unde a fost distrus un drum, dar si achitarea unei cantitati de motorina folosita pentru transportul unor copii in tabara.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.