Local

Artistii de la Bachus, platiti din banii expozantilor

Iulia Crețu
25 oct 2005 829 vizualizări
La acest sfirsit de saptamina va debuta in Parcul Nicolae Balcescu din Focsani editia 2005 a Festivalului Viei si Vinului Bachus.

Bugetul de austeritate din acest an a determinat o situatie paradoxala, onorariul artistilor fiind suportat nu de organizatori, ci de expozanti si participantii la tirg. Fiecare dintre acestia vor contribui cu o anumita suma la plata rapsozilor si a cintaretilor de muzica pop. Suita artistilor de la Bachus 2005 va scoate din buzunarul expozantilor 461 de milioane de lei, iar pentru amplasarea scenei si a instalatiei de sonorizare se vor mai cheltui inca 119 milioane de lei. Si pentru ca banii nu mai curg ca in alti ani de la Consiliul Judetean Vrancea, Hotelul "Unirea" ii va gazdui pe oaspeti in camere cu reducere de 40% la tarife. "Expozantii si- au impartit cheltuielile privind prestatia artistilor. Cintaretii vor fi platiti de sponsori si vor fi cazati la hotelul «Unirea», acesta facind o reducere de 40% la tarife", a spus Paraschiv Usturoiu, directorul Directiei de Cultura Vrancea. Primaria Focsani spune ca intinderea parcului din apropierea Garii este mai mare decit cel din centru, acest lucru permitind participarea a cit mai multi mesteri populari, dar si a podgorenilor si vizitatorilor. "Spatiul din Parcul Balcescu este cu 25% mai mare decit cel din Piata Unirii. Expozantii sint asteptati de miine, mai intii se vor instala tarabele cu mici, must si

cele ale mesterilor populari si abia apoi vor intra si cei cu instalatii de distractie, cu tiribombe", a precizat si Neagu Nistoroiu, viceprimarul Focsaniului.


Programul manifestarilor "Bachus 2005"


Vineri, 28 octombrie

Ora 18.00: Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei", Mioara Velicu,

Benone Sinulescu, Ro-mania, Sexxy


Simbata, 29 octombrie

Ora 18.00: Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei", Daniela

Condurache, Ethnos Chisinau, Gheorghe Turda, A.S.I.A., Haiducii


Duminica, 30 octombrie: Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei",

Ethnos Chisinau, Grupul Folcloric "Teleormanul", Geta Postolache,

Nicolae Motei, Aurelia Coliba, Dalia Mihaila, Rebele, Andra si

Provincialii, Spitalul 9


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.