Local

Incepe anul universitar

Iulia Crețu
30 sep 2005 1816 vizualizări
La facultatile din Focsani s-au inscris in anul I peste 1.000 de studenti

In acest sfirsit de saptamina, micutul centru universitar din Focsani va incepe sa roiasca sub aglomeratia studentilor de toate virstele. Numai in anul I, la cele 10 colegii si universitati care au filiale deschise la noi, s-au inscris peste 1.000 de absolventi de liceu. Tinerii, fie ca au optat pentru drept, administratie publica, colegii de institutori, marketing, psihologie sau sociologie, incepind cu luna octombrie, vor cunoaste mai mult despre viata de student. Deschiderea anului universitar 2005-2006 va aduce, pe linga emotia inceputului, si bucuria revederii colegilor si noi cheltuieli. Daca pentru studentii domiciliati in Focsani banii se vor duce in special pe cursuri si carti de specialitate, cei veniti din judet vor fi nevoiti sa scoata mai mult din buzunar si pentru cazare. Majoritatea unitatilor de invatamint superior din Focsani, care tin in special cursuri pentru invatamint la distanta sau cu frecventa redusa, isi deschid portile pentru studenti incepind cu data de 15 octombrie. Astfel, daca v-ati depus dosarul la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, Universitatea "Spiru Haret" sau Universitatea "Dunarea de Jos" mai aveti putina vacanta. Colegiul Universitar de Institutori din Focsani si Universitatea "Transilvania" Brasov inca nu au hotarit data inceperii noului an universitar, acesta urmind a debuta fie pe 8, fie pe 15 octombrie. In schimb, daca ati optat pentru Universitatea "Petre Andrei" Iasi, va trebui sa mergeti luni, 3 octombrie, la Iasi, la deschiderea festiva a cursurilor universitare. Studentii de la Universitatea "George Baritiu" Brasov vor fi primii care vor auzi "clopotelul" de inceput de an universitar, acestia fiind asteptati simbata, de la orele 16.00, la sediul din b-dul Bucuresti, linga Complexul Sportiv Sud, pentru a face cunostinta cu noii colegi sau pentru a se reintilni cu profesorii si fostii camarazi intr-ale sesiunilor pline de stres, examene sau restante. Reprezentantii facultatilor din Focsani ne-au spus ca majoritatea bobocilor au preferat sa se inscrie la profile economice, administratie publica, drept sau marketing. Pentru un an de studiu, studentii sau parintii trebuie sa plateasca intre 9 milioane de lei si 500 de euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.