Local

Consilierii tineri, recunoscuti oficial de omologii adulti

Iulia Crețu
27 sep 2005 672 vizualizări
Investirea va avea loc astazi

Astazi, in sedinta Consiliului Local, grupul de consilieri locali in frunte cu primarul orasului Focsani vor valida mandatul pe doi ani al reprezentantilor tinerilor. Cei 23 de adolescenti, alesi din fiecare liceu focsanean, isi vor lua in serios functiile si atributiile publice, ei purtindu-se de acum inainte ca adevaratii "politicieni". Dupa recunoasterea oficiala, cei 23 de alesi din Consiliul Local al Tinerilor vor depune juramintul si vor lucra numai in interesul celor pe care ii reprezinta. Vor participa la sedinte, la dezbateri si vor vota pentru binele elevilor care le-au acordat votul de incredere. De asemenea, in cazul in care lipsesc nemotivat de la sedintele de lucru consilierii pot fi destituiti. Ca si in cazul adultilor, grupului reprezentativ al tinerilor ii este interzisa aducerea de insulte sau calomnii colegilor. Consilierii sint obligati ca in indeplinirea mandatului sa organizeze periodic intilniri cu alegatorii si sa le asculte doleantele si criticile. In functie de nevoile activitatii sale, respectind modelul consiliului politicienilor cu acte in regula, Consiliul Local al Tinerilor va fi organizat pe comisii de specialitate: buget si finante, protectia mediului si ecologie, cultura si invatamint, sanatate si sport, drepturile omului si protectie sociala, dar si integrare europeana. Mandatul de consilier inceteaza in momentul in care tinarul se inscrie intr-un partid politic sau se muta de la liceul pe care l-a reprezentat pina atunci. "Acesti tineri au inceput sa devina mai responsabili. Au cautat cele mai bune metode de a-si eficientiza munca si eforturile. Totusi, au si ei nevoie de un anumit grad de birocratie pentru a li se recunoaste statutul si de aceea trebuie sa li se valideze mandatul. Mie imi creaza imaginea unor persoane responsabile", ne-a spus George Mateescu, consilier local si initiatorul proiectului de hotarire privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a CLT Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.