Local

Hotii de lemn scot copacii din radacina la Movilita

Gabriel Sava
6 sep 2005 661 vizualizări
O noua tentativa de furt din padurile apartinind Directiei Silvice a fost inregistrata la sfirsitul saptaminii in zona localitatii Movilita.

O noua tentativa de furt din padurile apartinind Directiei Silvice a fost inregistrata la sfirsitul saptaminii in zona localitatii Movilita. In cursul zilei de simbata, primarul din localitate i-a anuntat pe padurari ca detine informatii despre un grup de indivizi plecat la taiat de lemne. Veniti la fata locului, reprezentantii Directiei Silvice Focsani au gasit trei barbati care reusisera sa scoata din radacini 12 arbori. "Respectivii au fost prinsi linga cei 12 arbori doboriti, in apropierea localitatii Movilita, in punctul Soimu. Avind diametrul de 14 pina la 20 cm, volumul de lemn estimat ca prejudiciu se ridica la aproximativ 3 metri cubi", a declarat Ion Ionita, purtatorul de cuvint al Directiei Silvice. Chiar daca vor ajunge in fata instantei, cei trei vor scapa cel mai probabil doar cu o amenda. Nu este pentru prima data cind lucratorii silvici prind hoti de lemn in flagrant. Datorita cadrului legislativ permisiv, de cele mai multe ori, cei surprinsi la furat scapa doar cu amenda sau primesc o condamnare cu suspendare. Stiind aceste lucruri, hotii versati fura la limita la care, prin valoare prejudiciului, contraventia devine infractiune. In alte cazuri, responsabilitatea asupra faptelor este asumata de un singur om, de obicei cel care mai are la activ zeci de furturi de acelasi gen. Unul dintre exemple il consituie hotii de lemn de la Sihlea. Cel putin trei dintre ei au la activ chiar sute de astfel de furturi, iar valoarea totala a prejudiciului, numai pentru unul dintre ei, depaseste 400 milioane lei vechi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.