Local

Mici mestesugari din Vrancea i-au incintat pe sibieni

Iulia Crețu
6 sep 2005 804 vizualizări
Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului a gazduit, la cea de-a X-a editie a Olimpiadei Nationale "Mestesuguri Artistice Traditionale"

Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului a gazduit, la cea de-a X-a editie a Olimpiadei Nationale "Mestesuguri Artistice Traditionale", si un grup de 18 copii din comunele vrincene Nistoresti si Spulber, localitati care au avut de suferit de pe urma inundatiilor din luna iulie. Prichindeii au fost insotiti de primarul comunei Nistoresti, Ion Gogorita, un invatator de la Spulber si patru mesteri ai prelucrarii lemnului si ai artei confectionarii instrumentelor muzicale. Copiii au venit la Sibiu din dorinta de a uita de momentele tragice prin care au trecut, dar si pentru a-si demonstra priceperea si talentul de mici mestesugari. Fetele au incintat cu arta torsului, a impletitului si a cusutului, iar baietii cu arta realizarii instrumentelor muzicale populare romanesti. Micutii au mai demonstrat ca sint adevarati profesionisti ai cintecului popular, fapt evidentiat si de premiile obtinute de Alina Gogorita, de 12 ani, si de formatia "Nistoreanca" (Mihai Hanu, 81 de ani, solist si instrumentist la fluier si caval, Toader Fega, maestru cimpoier, Cosmina Cornea, solist vocal si Alina Gogorita, solista). Cei sapte buciumasi din Spulber, formatie alcatuita din baieti intre 12 si 17 ani, au venit insotiti de mesterul si interpretul Tulache Cristea de 81 de ani. Acestia au incintat cu frumusetea interpretarii si au prezentat vizitatorilor cum ia nastere un instrument popular.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.