Local

S-a finalizat inventarierea lucrarilor la noul sediu al CAS

Gabriel Sava
2 sep 2005 665 vizualizări
Procesul verbal a fost semnat cu obiectii de reprezentantul Aispa Star 95

In cursul zilei de ieri, comisia insarcinata cu evaluarea stadiului lucrarilor la noul sediu al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea si-a incheiat activitatea. "La aceasta actiune a participat in calitate de invitat si un reprezentant al fostului constructor, SC Aispa Star 95 SA Focsani, respectiv Vasile Prunache, fratele afaceristului Corneliu Prunache. Urmeaza sa facem acum calculele, sa vedem care sint diferentele fata de proiect. Este posibil ca firma sa aiba anumite obiectii pe care le vom analiza. Intentionam ca aceasta procedura sa se desfasoare cit mai repede ca sa putem finaliza lucrarile cu o alta firma, care va cistiga licitatia pentru continuarea acestor lucrari", a declarat Andrei Dulgheru, directorul CAS Vrancea. Procesul verbal de constatare a fost semnat cu obiectii si de Vasile Prunache care isi va putea exercita in urmatoarele 10 zile dreptul la eventuale contestatii. Din calculele de pina acum rezulta ca noul sediu a costat in jur de 30 miliarde lei, la un stadiu de executie estimat intre 75-80%. Pentru a putea demara procedura de scoatere la licitatie a restului lucrarii, Casa Judeteana de Asigurari va trebui sa reglementeze toate raporturile cu fostul antreprenor general. Printre acestea se numara si stingerea datoriilor. Din datele furnizate anterior de CAS Vrancea rezulta ca familentara SC Aispa Stars 95 SA a solicitat decontarea a circa 4,5 miliarde lei pentru lucrarile de timplarie si cele de interior, dar i s-a refuzat achitarea acestei sume, la acel moment situatia lucrarilor fiind in atentia Curtii de Conturi. Raportul institutiei de control financiar a aratat atunci ca firma a primit 1,9 miliarde lei ca lucrari decontate si neexecutate, bani pe care constructorul urma sa-i returneze. Tot in contul datoriilor se numara si cei peste 900 milioane lei pe care Corneliu Prunache i-a retras din banca fara acceptul beneficiarului, suma reprezentind garantia de buna executie a lucrarii. Dupa ce toate aceste aspecte vor fi lamurite, constructia sediului va fi scoasa la licitatie. In paralel, se deruleaza si un proces penal cu privire la modalitatea de incredintare a lucrarii in care sint cercetati si fostii directori ai Casei Judetene de Asigurari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.