Local

Fostul subprefect Merchea, consolat cu sefia ADS

Mihai Boicu
29 aug 2005 748 vizualizări
Fostul subprefect ar putea fi viitorul sef al Agentiei Domeniilor Statului. Fostul subprefect a cumparat o alta Nubira, cu 425 de milioane lei.

Fostului subprefect Manole Merchea i se pregateste ceva. Nu va ginditi la ceva rau, e vorba de o alta functie, aceea de director al Agentiei Domeniilor Statului Vrancea. Informatiile care circulau de saptamina trecuta au fost infirmate mai intii de prefectul Ion Oprea, apoi chiar de impricinat, ieri, apoi confirmate de presedintele PNL, Corneliu Momanu. "Este adevarat, la ADS. I-am propus noi functia. Da, ce sa spuna, a acceptat", ne-a raspuns Corneliu Momanu. Actualul director al ADS, Vasile Raiu, poate alege sa demisioneze de buna voie din functie sau sa-i fie retras avizul de catre prefect. Corneliu Momanu ne-a spus ca in aceasta saptamina ar putea avea o discutie cu el. "Am discutat cu prefectul pe tema asta, a spus ca o sa-i retraga avizul", ne-a mai spus liderul liberal. Indiferent pe care cale va ramine fara functie Vasile Raiu, sefia ADS va fi ocupata prin concurs. Manole Merchea nu ar trebui sa aiba emotii, intrucit a lucrat in domeniul agricol timp de multi ani, ocupind printre altele functia de director al Vinicola. Daca ajunge director al ADS, fostul subprefect va fi sef peste un singur angajat, insa va avea grija de citeva zeci de mii de hectare de terenuri, aflate in domeniul public al statului. Printre acestea se afla si cele ale Statiunii de Dezvoltare Pomicole, din marginea Focsaniului, aflata la un pas de a fi transformata in statiune de cercetare. In acest caz, cele peste 300 de hectare de teren care vor intra in circuitul privat reprezinta o investitie extrem de atractiva avind in vedere preturile mereu in crestere ale terenurilor de linga oras. Iar cine va fi sef la ADS va avea si el un cuvint de spus in aceasta afacere, in care legea o fac cei care detin puterea.




Prosperitate fara functie publica

Manole Merchea nu a vrut insa ieri sa ne spuna nimic despre faptul ca ar putea fi viitorul sef al ADS. Liberalul ne-a spus doar ca se bucura ca partidului are incredere in capacitatea lui manageriala. "Vreau sa recuperez ceea ce am pierdut in opt luni, legatura cu familia. Nu sint ahtiat dupa functii, functiile sint trecatoare. Eu am trait foarte bine inainte de a fi subprefect, prosperitatea mea nu a fost niciodata legata de o functie publica si nici nu va fi legata de acum incolo", ne-a declarat fostul subprefect. Acesta a adaugat ca vrea sa-si ajute copilul sa iasa din starea de soc, dupa ce a intrat cu masina sa de serviciu in gardul Stadionului Tineretului din Focsani. De asemenea, Manole Merchea ne-a spus ca este posibil sa candideze pentru o functie de conducere in PNL Vrancea la alegerile din 26 noiembrie.


Merchea a inlocuit masina distrusa de fiul sau

Prefectura Vrancea are, de vineri, o masina noua in locul celei distruse de fiul lui Manole Merchea. Fostul subprefect a cumparat cu 425 de milioane de lei un Daewoo Nubira de la reprezentanta locala a firmei, la care s-au mai adaugat si alte cheltuieli, care au facut ca totalul sumei sa fie de aproximativ 430 de milioane de lei. "Am distrus o masina, am promis ca o dau inapoi si m-am tinut de cuvint. Am spus dinainte ca o voi cumpara prin imprumut", ne-a spus Manole Merchea. Masina a fost luata deja la plimbare in teritoriu de noul subprefect Dragos Mircea, care, vreme de citeva zile, a intrat cu masina personala in gropile din comunele afectate de inundatii. Acesta a fost simbata cu Nubira la Nanesti si in alte comune, insa nu a luat-o acasa, ca predecesorul sau, ci a parcat-o linga Prefectura. Manole Merchea a fost "ajutat" de fiul sau Teodor Mircea Merchea, in virsta de 17 ani, sa ramina fara functie. In noaptea de 11 spre 12 august, acesta a luat masina de serviciu a tatalui sau, care o tinea acasa, si a plecat cu ea la plimbare, dar a nimerit intr-un gard, cind in zona si-a facut aparitia o patrula de politie. Decizia demiterii lui Manole Merchea fost luata de conducerea centrala a PNL, dupa ce liderii locali ai Aliantei D.A. erau dispusi sa treaca cu vederea incidentul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.