Local

Asociatia Focul Viu cauta voluntari

Iulia Crețu
26 aug 2005 642 vizualizări
Tinerii pot invata sa protejeze natura si sa promoveze muntii Vrancei

Asociatia de Dezvoltare Durabila "Focul Viu" din Vrancea cauta tineri voluntari care sa se implice activ in domeniul protectiei mediului si a ariilor turistice din zona curburii Carpatilor. Adolescentii dornici de plimbari prin natura au sansa de a-si imbunatati abilitatile de manageri, dar si de a coordona mici activitati de igienizare si imbunatatire a spatiilor verzi, sa participe la tabere la sfirsit de saptamina sau la diferite cupe si lire culturale. "Asociatia noastra functioneaza de 10 ani de zile si are in componenta 20 de membri activi. Desfasuram trei mari programe. Primul este pentru conservarea cadrului natural din curbura Carpatilor. Prin intermediul acestuia am facut cite ceva la Lacul Negru, Cheile Tisitei si Cascada Putnei. Cel de-al doilea priveste dezvoltarea comunitatilor din aceasta zona geografica si are ca scop popularizarea localitatilor si dezvoltarea societatii civile rurale. Un exemplu in acest sens este satul Tiritu, care nu a avut energie electrica, iar prin intermediul unor planuri i-am ajutat pe oameni sa se organizeze, sa scrie un proiect si sa faca presiuni pentru ca gospodariile lor sa fie electrificate. Cel de-al treilea este si cel mai vechi si este un program de educare, turism si recreere out-door", ne-a spus Ioan Florea, presedintele Asociatiei "Focul Viu". Acest din urma program ii atrage cel mai mult pe tineri prin activitatile variate, precum participarea la diferite concursuri in tara, cupe si lire culturale, expozitii de fotografii si diapozitive. Adolescentii care vor sa dea un exemplu celor din jur in ceea ce priveste protectia mediului si promovarea zonei geografice unice in lume a Curburii Carpatilor sint asteptati sa se inscrie in Asociatia "Focul Viu" la sediul din bulevardul Republicii, din cladirea Estinvest. De asemenea, pot obtine mai multe informatii la numerele de telefon 0723.562.467 sau 0740.120.932.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.