Local

Directorul ENET sustine ca focsanenii vor avea caldura

Iulia Crețu
24 aug 2005 623 vizualizări
Desi AVAS a blocat conturile ENET Focsani, directorul Valter Popescu a spune se va gasi o solutie de compromis. ENET are datorii de 185 de miliarde de lei.



Valter Popescu



Directorul ENET, Valter Popescu, sustine ca focsanenii nu vor ramine fara apa calda si caldura, desi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a hotarit blocarea conturilor ENET. In urma unor interventii pe linga Guvernul Romaniei, furnizorul local va putea relua alimentarea cu apa calda catre populatie si societati imediat dupa incheierea reviziei tehnice. "Conturile intr-adevar au fost blocate de AVAS, dar se vor debloca de astazi (nr- ieri). Am facut mai multe interventii la nivelul Guvernului, iar problema se va rezolva. Nici nu s-a mai pomenit sa lasi orase intregi fara energie termica, pentru ca in cazul Focsaniului mai sint si alte orase. Au fost blocate conturile a 1.064 de societati, unele cu apa, altele cu termoficare, printre care si Termoelectrica Bucuresti, dar si firmele furnizoare din Bacau, Bistrita si mai multe orase de prin Ardeal. Noi am propus mai multe solutii pentru depasirea aceste situatii, acum asteptam reactia AVAS. Nu se va ramine fara caldura, nu se poate asa ceva", ii asigura pe focsaneni Valter Popescu, directorul ENET Focsani. Desi are de platit peste 185 de miliarde de lei, furnizorul de energie termica a propus mai multe variante pentru a incerca sa scape de datoria acumulata in sapte ani de zile. S-a propus ideea unei reesalonari pe o perioada mai lunga si chiar ipoteza inghetarii restantelor. "Am propus mai multe variante pentru ca nu am de unde sa dau banii acum. De abia platim facturile. Cea mai la indemina solutie ar fi reesalonarea pe o perioada mai lunga. Insa AVAS propune o solutie destul de dura, adica plata a 30% din datorie, 60 de miliarde de lei, si apoi ceea ce mai ramine sa fie achitat in doi ani de zile, pina in 2008, cind AVAS se va desfiinta. Termenul acesta nu cred ca poate fi respectat. Sau, se poate face o reesalonare pe o perioada mai mare, de 10-15 ani. In cazul in care se poate, aceasta perioada poate fi scurtata, in functie de plati", ne-a mai spus Valter Popescu. Directorul ENET Focsani a mai precizat ca o mare parte din cele 185 de miliarde de lei sint datorii istorice, din anii 1998-1999, cind mai toti consumatorii casnici, dar si cei industriali, aveau restante la firma furnizoare de atunci, CUP Focsani. "Datoriile au inceput sa mai scada de cind am preluat noi. In prezent, facturile noastre catre Distrigaz sint la zi. Speram sa nu se ajunga la blocarea conturilor. Joi voi merge la Guvern si voi discuta si cu ceilalti colegi din tara, care sint in aceeasi situatie, si vom vedea care sint solutiile", a adaugat Valter Popescu. Directorul ENET Focsani a mai spus ca dupa ce se va incheia revizia tehnica, focsanenii vor avea cu siguranta apa calda si caldura in apartamente.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.