Local

Statul acorda 175 RON pentru culturile de toamna

Gabriel Sava
24 aug 2005 708 vizualizări
Bonurile se vor acorda separat pentru plata motorinei si pentru saminta, ingrasaminte si pesticide

Vrincenii care vor sa infiinteze culturi in toamna acestui an vor beneficia de un ajutor din partea statului de 175 RON (1.750.000 lei vechi). Conform unei Ordonante de urgenta a Guvernului intrata in vigoare la jumatatea lunii iulie, detinatorii de teren agricol de pina la cinci hectare pot beneficia de ajutor din partea statului pentru infiintarea culturilor de toamna. "Sprijinul statului pentru infiintarea culturilor de toamna este de 175 RON (1.750.000 lei vechi) pentru un hectar, din care 40 RON pentru motorina si 135 RON pentru achizitionarea de saminta,ingrasaminte si pesticide", a declarat Viorica Gheonea, director adjunct al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea. Din estimarile oficiale facute de specialistii de la DADR, judetul Vrancea intra in calcul cu o suprafata de 25.600 hectare pentru care se va acorda sprijinul financiar. Valoarea estimata de specialistii agricoli vrinceni se poate modifica in functie de solicitarile concrete ale proprietarilor de teren agricol. Cererile pentru acordarea acestor bonuri valorice se pot face pina la sfirsitul lunii octombrie. Bonurile valorice acordate pentru plata motorinei sint valabile pina la 1 decembrie 2005, in timp ce bonurile pentru ingrasaminte, saminta si pesticide pot fi folosite pina la inceputul lunii martie a anului urmator. "Pe aceste bonuri nu este tiparita valoarea subventiei din partea statului. In functie de suprafata, fiecare inginer va face un calcul si va inscrie valoarea pentru fiecare beneficiar. Bonurile se vor acorda separat pentru motorina si pentru saminta, ingrasamint si pesticide. O alta noutate in acordarea acestor bonuri consta in faptul ca ele vor fi inscrise valoric si vor fi stampilate in momentul in care se acorda fizic beneficiarului", a adaugat directorul Viorica Gheonea. La nivelul judetului, bonurile vor fi acordate, semnate si stampilate de 34 de ingineri agricoli, atit din cadrul DADR, cit si de la centrele agricole din judet.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.