Local

Se schimba becurile din Focsani

Iulia Crețu
24 aug 2005 690 vizualizări
Montarea unui bec de pe domeniul public poate ajunge si la un milion de lei

Febra reviziilor tehnice inainte de venirea toamnei a cuprins majoritatea regiilor din Focsani. Dupa ce ENET-ul va verifica timp de doua saptamini instalatiile pentru sezonul rece, determinindu-i pe focsaneni sa faca dusuri scotiene, a venit rindul si celor de la Electrica sa monteze si sa controleze buna functionare a lampadarelor stradale. Desi locuitorii diferitelor zone ale orasului au fost uimiti de faptul ca becurile sint aprinse ziua in amiaza mare, functionarii Primariei Focsani si cei de la Electrica spun ca lucrarile de verificare a liniilor de tensiune si a corpurilor de iluminat nu se pot face noaptea, iar pentru un control riguros este nevoie ca becurile sa functioneze si ziua. "Pe citeva strazi din Focsani lucreaza muncitorii de la Electrica, care schimba becurile pentru iluminatul stradal. Sint luminile aprinse si ziua pentru ca verificarile nu se pot face noaptea, iar controlul liniilor se desfasoara pe parcursul zilei", a explicat Filipache Sirbu, seful Serviciului de Dezvoltare din cadrul Primariei Focsani. Cei de la Electrica Focsani spun ca mai multe strazi din oras vor fi revizuite, iar lucrarile care acum se desfasoara pe strada Panduri si in zona Pietei Unirii se vor extinde si in alte zone. "Lucrarile de revizie sint programate de la centru, de la Primarie, in ceea ce priveste iluminatul public. Muncitorii lucreaza in medie cam 2-3 zile pe saptamina in fiecare zona pentru a verifica liniile si pentru a schimba becurile. Montarea lor costa intre 400.000 si un milion de lei, in functie de putere, de la 125 la 240 de watti. Insa costul cuprinde obiectul in sine, dar si lucrarea cu tot ceea ce inseamna ea, montare si reparatie", ne-a spus Dumitru Danila, directorul Electrica Focsani. Asa ca, cei care isi inchipuiau ca autoritatile "ard" becurile degeaba s-au inselat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.