Local

Doua saptamini fara apa calda in Focsani

Iulia Crețu
23 aug 2005 1416 vizualizări
Pe perioada de revizie generala, focsanenii sint sfatuiti sa-si curete caloriferele si sa-si verifice instalatiile de incalzire din apartamente

Locuitorii Focsaniului care depind de sistemul centralizat de incalzire vor fi nevoiti ca, timp de doua saptamini, sa faca dusuri cu apa rece. De ieri si pina pe 5 septembrie instalatiile vor intra in revizie generala, SC ENET SA Focsani dorind sa pregateasca echipamentele pentru sezonul rece. Cei mai norocosi dintre oraseni sint cei care au centrale termice proprii si care nu vor depinde de societatea de termoficare in ceea ce priveste alimentarea cu apa calda. Reteaua primara de apa calda a centralei termice a Focsaniului cuprinde 26,5 km conducta care alimenteaza 53 puncte termice urbane si 18 puncte termice industriale. Retelele termice de distributie au o lungime de 56.9 km, dintre care 33,125 km au fost montate in canale si 23,775 km ingropate direct in sol. Reprezentantii ENET spun ca se incearca micsorarea perioadei de revizie, o parte din instalatii fiind deja verificate in perioada inundatiilor din luna iulie, cind conducta de gaze care alimenta orasul s-a fisurat. Lucratorii ENET spun ca au profitat de aceasta situatie si au controlat buna functionare a echipamentelor, lasind pentru aceste doua saptamini restul instalatiilor. Primarul Decebal Bacinschi a precizat ca aceasta este perioada cea mai potrivita pentru a se efectua aceasta verificare anuala. "Daca se termina verificarea inainte de 5 septembrie vom da drumul la apa calda, ca nu are rost sa o tinem inchisa. Am ales aceasta perioada pentru a avea apa calda la inceputul anului scolar", a precizat Decebal Bacinschi. Angajatii societatii de termoficare ii sfatuiesc pe focsaneni ca, in aceasta perioada, sa-si asigure si buna functionare a instalatiilor proprii. "Am inceput revizia ieri dimineata cu montarea de vane, vom continua cu vanele si pompele din punctele termice. Speram, pe masura ce demontam si nu gasim mari probleme, sa terminam mai repede decit s-a planificat. Nu avem situatii dezastruoase. Cind s-a rupt conducta de gaze am muncit si ne-am mai apropiat. In acelasi timp, sfatuim si locatarii sa-si revizuiasca instalatiile, sa-si curete caloriferele sau sa-si inlocuiasca robinetii sau tevile. Este bine ca si populatia sa faca un minimum de revizie", ii sfatuieste pe focsaneni Valter Popescu, directorul ENET Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.