Local

Primaria Rastoaca solicita reevaluarea caselor avariate

Gabriel Sava
23 aug 2005 681 vizualizări
La mai bine de o luna de la inundatiile care au lovit comuna, primarul din Rastoaca a solicitat o reevaluare a locuintelor afectate.

La mai bine de o luna de la inundatiile care au lovit comuna, primarul din Rastoaca a solicitat o reevaluare a locuintelor afectate. "Chiar azi am transmis catre Prefectura solicitarea pentru ca reprezentantii Inspectoratului in Constructii sa faca o reevaluare a caselor afectate de apa. La prima evaluare au fost gasite peste 50 de locuinte stricate, dar, cu siguranta, numarul lor este mai mare", a declarat primarul Vasile Dima. Edilul a mai afirmat ca nu doreste aceasta reevaluare pentru a pune autoritatile pe drumuri ci pentru a avea o imagine clara a situatiei din comuna si pentru a evita orice conflict cu satenii pe aceasta tema. "Imediat dupa inundatii, evaluarea s-a facut in graba. Sint oameni care vin si se pling ca gospodaria lor nu a fost prinsa in aceasta situatie", mai spune Vasile Dima. Pentru ca Guvernul va acorda un ajutor financiar celor care isi vor reconstrui casele, mai multi locuitori din Rastoaca au venit deja la Primarie sa se intereze in ce mod pot primi acesti bani si cind. Ajutorul promis celor care au casele distruse total consta in 95 milioane de lei vechi, suma considerata de cei mai multi insuficienta pentru reconstructia unei case. Sinistratii spun ca apa infiltrata in pereti a dus la deteliorarea structurilor de rezistenta dupa retragerea viiturii. Autoritatile estimeaza ca in Rastoaca ar fi chiar peste 100 case care nu mai pot fi locuite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.