Local

Focsaniul in bezna

Iulia Crețu
18 aug 2005 685 vizualizări
Timp de o ora, zona centrala nu a avut curent electric. Din fericire, nici un bolnav nu era in sala de operatie

Timp de o ora, zona centrala nu a avut curent electric. Din fericire, nici un bolnav nu era in sala de operatie


Ieri dupa amiaza, in jurul orelor 17.30, zona centrala a orasului a ramas pe intuneric. Pana de curent s-a produs din cauza unor avarii aparute pe doua linii de tensiune, care au cedat, cel mai probabil din cauza vechimii. Reprezentantii SC Electrica SA Focsani au spus ca cele doua defectiuni nu au legatura una cu cealalta si ca este o pura coincidenta faptul ca au picat aproape in acelasi timp. Timp de o ora, focsanenii au trebuit sa stea la luminare sau pe afara pentru a nu se plictisi in casa pe intuneric. Pana de curent a afectat mai multe institutii publice care-si au sediul in zona centrala a orasului, precum Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie Vrancea, mai multe magazine si restaurante, dar si redactia "Ziarului de Vrancea". "Pana de curent a durat de la 10 minute in zona magazinului Milcovul, cinematograful Balada si pina la o ora in zona Spitalului. Repunerea in functiune a curentului s-a facut gradual. Avaria a aparut la doua statii diferite, insa acest lucru este doar o coincidenta. Deocamdata, nu stim cauza, oamenii nostri au incercat sa remedieze defectiunea. Abia dupa ce vom da drumul peste tot vom vedea care au fost cauzele", ne-a spus, aseara, Dumitru Danila, directorul SC Electrica SA Focsani. Timp de aproape o ora, activitatea in zona centrala, de pe strazile Brailei, Constitutiei, Cuza Voda si zona Piata Unirii si pina la Spitalul Clinic de Urgenta "Sfintul Pantelimon" a fost blocata. Din fericire, nici medicii si nici pacientii internati nu au avut de suferit, intrucit spitalul este dotat cu generator propriu. "In caz de pana de curent, dupa citeva minute intra in functiune generatorul. De cind sint eu in spital, nu au existat probleme generate de lipsa curentului electric", ne-a declarat doctorul Gabriel Negoita, directorul medical al Spitalului Judetean. In schimb, restaurantele care aveau cuptoare pe curent au fost nevoite sa-si opreascaa bucatariile si sa-i refuze politicos pe clientii infometati, iar functionarii de la institutiile care nu-si incheiasera activitatea au facut o pauza ceva mai lunga. In jurul orelor 18.30 totul parea ca revine la normal, dar, ulterior, dupa o ora, unele zone au trecut printr-o noua pana de curent.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.