Local

O familie, o carte

Iulia Crețu
17 aug 2005 638 vizualizări
Bibliotecile sinistrate trebuie sa-si refaca fondul de carte

Bibliotecile sinistrate trebuie sa-si refaca fondul de carte


Campania de refacere a bibliotecilor publice de la Nanesti si Racoasa intitulata "O familie, o carte" continua. Aceasta se adreseaza atit persoanelor fizice, firmelor, dar si celorlalte biblioteci din tara sau editurilor. Dupa inundatiile dezastruoase de luna trecuta, fondul de carte a fost serios afectat, la Nanesti cladirea fiind in totalitate afectata si un total de 7.000 de volume distruse. In comuna Racoasa, peste 600 de titluri au fost afectate de furia apelor. Acest bilant este in contradictie cu numarul mare de cititori din aceste localitati, cam 1.000 de persoane figurind ca si "clienti" fideli ai casei cartilor. "Este un apel generalizat. Campania se adreseaza comunitatii vrincene si are ca scop reconstituirea fondului de carte pentru bibliotecile de la Nanesti si Racoasa. Donatiile pot fi atit sub forma de carti, dar si mobilier, rafturi sau echipament. Cartile se vor colecta in sediul nostru si de aici vor merge spre aceste zone, atunci cind si cladirile de acolo vor putea prelua donatiile. Apelul a fost lansat si la nivel national prin intermediul revistei noastre si pe site-ul de internet, la adresa www.bjvrancea.ro", ne-a spus Teodora Fintinaru, directoarea bibliotecii. Pina acum, la apelul lansat de bibliotecarii focsaneni a raspuns numai editura Polirom, care a trimis pentru zonele sinistrate un pachet de 218 titluri, beletristica, dictionare, manuale de operare PC, carti pentru copii sau ghiduri de conversatie pentru diverse limbi. Cei care doresc sa-i ajute pe copiii de la Nanesti si Racoasa pot aduce carti la sediul central al bibliotecii judetene. De asemenea, societatile comerciale vrincene sint asteptate sa contribuie la refacerea cladirilor destinate cartilor cu mobilier sau echipament electronic. Pentru ca sute de copii au dreptul la informare si la visare. Demonstrati ca va pasa si trimiteti-le o carte care sa le foloseasca!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.